Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан обяви в сряда, че

...
Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан обяви в сряда, че
Коментари Харесай

Германия се готви да произвежда руската ваксина Спутник V

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан разгласи в сряда, че страната обмисля да придвижи производството на съветската ваксина " Спутник V " до личните си граници или до някои други европейски страни, оповестява ДПА, представена от БНР.

От съветската страна беше поискана такава поддръжка и концепцията се обмисля в Германия и Европа, сподели Шпан по време на онлайн конференция, проведена от немските новинарски издания Tagesspiegel, Zeit, Handelsblatt и Wirtschaftswoche.

" Бихме могли да осигурим поддръжка за производството на ваксина, която към момента не е, или въобще няма да бъде утвърдена в Европа ", добави министърът. Шпан сподели, че приветства всяка ваксина, която е ефикасна в битката с пандемията и е потвърдена като безвредна.

" Просто зависи от регулаторния орган да реши какъв е случая със " Спутник V ", добави той.

Руският производител на имунизацията кандидатства през предишния месец пред Европейската организация по медикаментите за незабавна приложимост на " Спутник V " и чака утвърждение, преди да стартира възможен експорт в границите на Европейския съюз.

Последното изследване, оповестено в авторитетното здравно списание The Lancet, удостовери успеваемост от 91,6% на " Спутник V ", а от институтът " Гамалея ", който създаде имунизацията, показаха, че имунитетът след нейното слагане продължава най-малко две години.Германското предложение идва на фона на закъсненията с доставката на ваксини, породени от проблеми, свързани с европейските индустриални мощности, благосъстоятелност на фирмите, чиито ваксини към този момент са утвърдени от EMA.

Испанският министър на опазването на здравето Каролина Дариас пък означи, че всяка ваксина против Covid-19, утвърдена от Европейската организация по медикаментите (EMA), ще бъде " добре пристигнала ", в това число " Спутник V ", създадена от съветския проучвателен институт по епидемиология и микробиология " Гамалея ", оповестява Ройтерс.

Нейните мнения идват, откакто Унгария стана първият член на Европейския съюз, който утвърди съветската ваксина.

Каролина Дариас също по този начин уточни, че Испания ще получи още четири милиона дози ваксини през февруари и март в допълнение към авансово доказаните три милиона. Тя изясни още, че забавянето на имунизацията в страната не се дължи на нейното администриране, а на непълен брой дози, получени от производителите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР