Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах остава твърд в плановете

...
Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах остава твърд в плановете
Коментари Харесай

Германският министър на здравеопазването иска легализиране на канабиса

Германският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах остава корав в проектите си да узакони канабиса, като идващия месец ще показа закон пред Народното събрание макар опозицията, която среща в тройната коалиция на канцлера Олаф Шолц, съобщи ДПА.

" Продължава да считам, че законът за канабиса би трябвало да бъде утвърден от Бундестага в седмицата сред 19 и 23 февруари и да влезе в действие от 1 април ", сподели през днешния ден Лаутербах пред вестник " Велт ".

Преговорите по тематиката минават безпрепятствено, съобщи министърът.

Сред членовете на Германската социалдемократическа партия, в която са Лаутербах и Шолц, политици, отговарящи за вътрешни въпроси, остават резервирани по въпроса. Коалицията, в която вземат участие също " Зелените " и Свободната демократическа партия, се споразумяха в края на ноември да отстранен канабиса от листата със неразрешени вещества. 

Отглеждането и притежанието на лимитирано количество ще бъде разрешено за възрастните от 1 април, а от началото на юли ще бъде разрешено и откриването на специфични клубове за развъждането на марихуана. 

Властите в някои от 16-те немски провинции изрекоха опасенията си. Бавария, ръководена от консервативния Християнсоциален съюз, неведнъж прикани за блокиране на договарянията по узаконяване на марихуаната. Политици от ГСДП, отговарящи са вътрешната сигурност, също обявиха, че имат запаси по въпроса, изключително във връзка с използването на канабис наоколо до учебни заведения.

" Не желаеме да се пуши канабис пред учебни заведения или центрове за грижи, по тази причина сме прецизирали, че би трябвало да се съблюдава 100 метра разстояние. Мисля, че това е уместно решение ", сподели той пред " Велт " в отговор на рецензията. Лаутербах означи, че въпреки контролът върху мярката да е сложен, сегашният черен пазар също е сложен за управление.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР