Германският канцлер Олаф Шолц започва в петък своето двудневно турне

...
Германският канцлер Олаф Шолц започва в петък своето двудневно турне
Коментари Харесай

Шолц опитва да реши спорните въпроси на Балканите

Германският канцлер Олаф Шолц стартира в петък своето двудневно турне на Балканите, където ще се опита да реши два основни противоречиви въпроса в района.

В първия ден той ще посети Косово и Сърбия. В Прищина ще организира среща с немските бойци в границите на задачата КФОР и ще организира диалози с държавните и държавните ръководители на най-младата балканска страна. След това немският канцлер ще дойде в Белград за договаряния със сръбското управление.

Вечерта той ще пътува за Гърция по покана на гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис, където ще участва на вечеря в Солун с представители на страните от районната самодейност „ Процес на съдействие в Югоизточна Европа “ (ПСЮИЕ).

На срещата на върха на ПСЮИЕ ще участва и министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, съпроводен от вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич и външния министър Буяр Османи.

След престоя си в Гърция, Шолц би трябвало да посети Скопие на следващия ден, а оттова идва в София.

Фокусът на неговата балканска обиколка, съгласно неговия кабинет, ще бъде европейската вероятност на страните от Западните Балкани и приносът на Германия за възстановяване на районното съдействие и превъзмогване на двустранните блокади. Освен това основна тематика на диалога ще бъде, както беше оповестено от Берлин, взаимната реакция на съветската експанзия против Украйна.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР