Германският канцлер Олаф Шолц ще посети днес Москва, след визитата

...
Германският канцлер Олаф Шолц ще посети днес Москва, след визитата
Коментари Харесай

Шолц след визитата в Киев: Оставаме отворени за диалог с Русия

Германският канцлер Олаф Шолц ще посети през днешния ден Москва, след визитата си в Киев, по време на която съобщи, че Берлин е подготвен за сериозен разговор с Русия.

" Военните дейности на Русия по границите с Украйна за нас са неразбираеми. Няма рационално съображение за сходна проява на военна мощ. Но въпреки всичко оставаме отворени за разговор с Русия по въпросите на европейската сигурност ", сподели Шолц

Канцлерът не се е съгласил с украинския президент Володимир Зеленски, че газопроводът " Северен поток 2 " е геополитическо оръжие в ръцете на Русия, само че за следващ път беше безапелационен, че Германия няма да се поколебае да приложи при потребност стопански наказания на Русия.

 От своя страна президентът на Украйна Володимир Зеленски опроверга упованията, че Киев е подготвен на сериозна отстъпка, с цел да предотврати боен конфликт:

„ Днес доста публицисти и политици загатват на Украйна да не поема опасности, да не повдига непрекъснато въпроса за участие в НАТО поради опасността от реакция от страна на Русия. Но аз имам вяра, че би трябвало да продължим по пътя, който сме избрали да вървим ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР