Германският канцлер Олаф Шолц разкритикува днес публичната надпревара сред някои

...
Германският канцлер Олаф Шолц разкритикува днес публичната надпревара сред някои
Коментари Харесай

Шолц разкритикува "публичната надпревара" за изпращане на оръжия на Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц разкритикува през днешния ден обществената конкуренция измежду някои страни за това кой може да достави повече и по-силни оръжия на Украйна. Според него това вреди на единството измежду съдружниците, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Сближаването сред страните се резервира и се укрепва, като решенията първо се изготвят конфиденциално и чак по-късно се оповестяват обществено, сподели Шолц в тирада пред депутатите в долната камара на немския парламент.

 Украйна чака до 140 западни танка в Украйна чака до 140 западни танка в " първата вълна " помощ

" Това, което вреди на единството ни, е обществената конкуренция сред нас във връзка с бойни танкове, подводници, самолети ", добави той.

Шолц съобщи, че бъдещето на Украйна е в Европейския съюз и че съветският президент Владимир Путин няма да реализира задачите си.

Санкции против Русия

Шолц също така разгласи, че Европа ще затегне още веднъж глобите против Русия, наближавайки годишнината от началото на нейната инвазия в Украйна, като сигнал към съветския президент Владимир Путин. Изказването му пристигна ден преди специфичната среща на върха на Европейски Съюз.

" Путин няма да реализира задачите си - нито на бойното поле, нито посредством подбуден мир ", акцентира канцлерът. Той добави, че Европейски Съюз ще поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, във войната, почнала на 24 февруари предходната година.

Дипломатически източници обявиха пред " Ройтерс " предишния месец, че страните от Европейски Съюз работят върху 10-и пакет от наказания, който би трябвало да бъде подготвен към годишнината от нахлуването на Русия в прилежащата страна.

Другите тематики

Освен войната в Украйна в четвъртък и петък водачите на Европейски Съюз ще обсъдят още и икономическото положение на блока.

Шолц акцентира, че Европа няма потребност да се крие от (IRA) на Съединени американски щати, когато става въпрос за размера на дотациите, само че добави, че европейските водачи се нуждаят от обстоен разбор, преди да могат да се оправят с възможни пропуски в стратегиите.

със Съединените щати би била неверен отговор за Европейски Съюз, добави Шолц, който сподели, че Германия се пробва да задълбочи икономическите си връзки със Съединени американски щати.

" Продължаващите диалози за IRA са добра насочна точка за това - най-малкото, в случай че Съединени американски щати се откажат от разпоредбите, които слагат европейските компании в неравностойно състояние спрямо фирмите от Канада и Мексико да вземем за пример ", означи канцлерът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР