Германският канцлер Олаф Шолц изпрати послание до Република Северна Македония

...
Германският канцлер Олаф Шолц изпрати послание до Република Северна Македония
Коментари Харесай

Олаф Шолц към Северна Македония: Няма да е лесно, но ви искаме в ЕС

Германският канцлер Олаф Шолц изпрати обръщение до Република Северна Македония с поддръжка за решението, което следва страната да вземе. „ Така 17 години след даването на статут на претендент за участие в Европейски Съюз най-сетне може да се организира първата присъединителна конференция за участие. Това ще бъде значима стъпка, която ще ви приближи до участие в Европейски Съюз. Разбирам нетърпението и разочарованието ви. И освен това: споделям ги с вас! Разбирам ви, когато казвате: Беше прекомерно дълго и прекалено много ни беше дадено. Това, което се искаше от нас, беше прекалено много. Разбирам вашето подозрение дали тази стъпка в действителност ще отвори пътя за влизане в Европейски Съюз “, написа Шолц, допълвайки, че с цел да бъде почтен „ даже и след приемането на този компромис, процесът на влизане в Европейски Съюз няма да бъде елементарен и ще има и други спънки, които ще би трябвало да бъдат преодолени “.

Шолц твърди: „ Заедно ще се оправим със дилемите, които стоят пред нас. Защото желаеме да сте член на този Европейски съюз! “

В последните дни апел Северна Македония да одобри предлагането за преговорна рамка изпратиха в взаимно изказване държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и висшият представител на Европейски Съюз по външните работи Жозеп Борел, както и президентът на Франция Еманюел Макрон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР