Германският канцлер Ангела Меркел призовава за общоевропейска отбранителна политика без

...
Германският канцлер Ангела Меркел призовава за общоевропейска отбранителна политика без
Коментари Харесай

Меркел иска обща отбранителна политика, но без САЩ

Германският канцлер Ангела Меркел приканва за общоевропейска отбранителна политика без присъединяване на Съединени американски щати, написа съветският вестник „ Взгляд “. Според изданието първата жертва на бъдещата война на Съединени американски щати с Иран е станала прословутата „ трансатлантическа взаимност “.

В обръщението на Меркел пред католическа конференция в Мюнстер, тя споделя, че решението на Доналд Тръмп да напусне иранското нуклеарно съглашение “ подрива доверието е международния ред “, като смята, че е погрешно да се скапва съглашение, което е било в съгласие и единомислещо утвърдено от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Въпреки това, тя прибавя, че съдействието сред Европа и Съединени американски щати остава значимо.

Ангела Меркел декларира в Аахен, че „ са отминали времената, когато Съединени американски щати просто ни защитаваше “ и предлага Европейският съюз да вземе ориста си в свои ръце. Заедно с това тя приканва за другарство с Русия. Изданието си задава въпроса, дали това значи ускорение на основаването на евроармия и дали поколението политици като Ангела Меркел е способно да радели НАТО, съобщи „ Фокус “.

Във Франция също се усилват антиамериканските настроения. Министърът на финансите Бруно ле Мер споделя пред радиостанция Europe-1: „ Искаме ли да бъдем васали, които да се подчиняват на решенията признати в Съединени американски щати, да се държат за панталоните им “.

Както е известно Съединени американски щати непроменяемо са подсигурили военната сигурност на Европа още от края на 40-те години на 20 век. След разпада на Варшавския контракт Европа организира огромно редуциране на военните бюджети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР