Германският канцлер Ангела Меркел призова премиерите на 16-те провинции да

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова премиерите на 16-те провинции да
Коментари Харесай

Меркел каза, че в някои провинции мерките не се спазват

Германският канцлер Ангела Меркел прикани министър председателите на 16-те провинции да съблюдават въведените ограничавания поради растящия брой инфектирани с COVID-19. В телевизионно изявление в неделя Меркел сподели, че някои провинции не съблюдават правилото за така наречен спешна спирачка при избран брой на инфекциите, както и ги прикани да се откажат от проектите за разхлабване, съобщи БНР.

Седемдневното ниво на инфектираните на 100 000 поданици през вчерашния ден беше 129,7 - много над набелязаните 100, при които е планувано задействането на така наречен " спешна спирачка ", отбелязва ДПА.

Меркел уточни, че не е уверена, че взетите до момента ограничения са задоволителни, с цел да спрат третата епидемиологична вълна. Тя посочи, че би трябвало да има ограничение на излизанията, както и в допълнение ограничение на контактите, носене на маски и тактики за тестване на всички места. Критики към някои провинции в неделя насочи и Маркус Зьодер - министър председател на южната провинция Бавария, съгласно който тук-там " не осъзнават сериозността на ситуацията ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР