Германският канцлер Ангела Меркел поиска премиерите на провинциите да стигнат

...
Германският канцлер Ангела Меркел поиска премиерите на провинциите да стигнат
Коментари Харесай

Меркел иска затваряне на барове и ресторанти в цялата страна |

Германският канцлер Ангела Меркел изиска министър председателите на провинциите да стигнат до единодушие - питейните заведения и заведенията за хранене от 4 ноември да се затворят за ограничение на коронавирусната болест, демонстрира проекторешение, представено от Ройтерс. 

Меркел обаче желае детските градини и учебните заведения да останат отворени. 

Според новите ограничавания се планува хората да излизат на публични места единствено с членове на своето семейство и на още една домакинство. 

В документа се показва, че хората би трябвало да бъдат наказвани, в случай че нарушават разпоредбите. 

В проекторешението се споделя, че повишаването на инфектираните в съвсем всички провинции на Германия значи, че доста от локалните здравни управляващи не биха могли да откриват и наблюдават всички случаи, заради което е належащо съществено да се понижат контактите сред хората в този момент, тъй че да не се постанова въвеждането на огромни ограничавания по Коледа.

Ако министър председателите на 16-те немски провинции се съгласят с новите ограничения по време на конференция, извършена по телефона по-късно през днешния ден - фитнес залите, нощните заведения, кината, театрите и концертните зали ще бъдат затворени. 

Магазините ще останат отворени, в случай че се ползват ограниченията за стерилизация и лимитират броя на клиентите. Ресторантите ще могат да оферират храна единствено за у дома.  

Според проекторешението Германия желае да обезпечи финансова помощ за компаниите, наранени от затварянията.

Предвижда се да бъдат позволени единствено " нужни и съответно нетуристически " нощувки. Публичните домове, плувните басейни, козметичните студиа, центровете за разтривки и студиата за татуировки ще бъдат затворени. Психотерапевтичните и фризьорските услуги обаче ще продължат да са отворени.

Ако ограниченията бъдат контрактувани, ще се ползват в цяла германия до края на ноември. Предвижда се водачите да се срещнат две седмици след началото на използването, с цел да се съветват дали са нужни промени.

Данните от през вчерашния ден демонстрират, че новозаразените са над 11 хиляди души, с което общият брой от началото на пандемията става 449 275. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР