Германският канцлер Ангела Меркел обясни причинете за отказа си от

...
Германският канцлер Ангела Меркел обясни причинете за отказа си от
Коментари Харесай

Меркел обясни защо не желае втори телевизионен дебат с Шулц

Германският канцлер Ангела Меркел изясни причинете за отхвърли си от втори ефирен спор със социалдемократа Мартин Шулц, който е основният ѝ противник за нов мандат отпред на най-голямата европейска страна.
Пред телевизия ZDF тя означи: " У нас в Германия не е по този начин както на президентските избори в Съединени американски щати или да вземем за пример във Франция, където нормално има двама съществени претенденти. У нас (на изборите за Бундестаг) избират партиите, тъй че аз мисля за вярно евентуалните претенденти за канцлерския пост да се срещнат един път на ефирен спор, с цел да може да остане ефирно време за други излъчвания ".
Според канцлера, главното внимание би трябвало да бъде ориентирано към обособените партии, а не към техните представители.
Мартин Шулц съобщи в сряда (13 септември), че Меркел се отхвърля от втори спор, тъй като се пробва да избяга от отговорите на редица неуместни въпроси.
Изборите за Бундестаг ще се проведат на 24 септември. Според изследванията на публичното мнение, ръководеният от Меркел съюз ХДС/ХСС води с 37%, а партията на Шулц - ГСДП, получава едвам 23%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР