Германският канцлер Ангела Меркел е поставена под карантина, защото е

...
Германският канцлер Ангела Меркел е поставена под карантина, защото е
Коментари Харесай

Меркел под карантина - мерките по света се затягат

Германският канцлер Ангела Меркел е сложена под карантина, тъй като е общувала със инфектиран с ковид доктор, предадоха БГНЕС.

В събота Меркел бе видяна да пазари в супермаркет, без да носи защитна маска и ръкавици, като в пазарската й количка имаше четири бутилки вино, пакет тоалетна хартия и други покупки. 

Гърция разгласи цялостна карантина

Гърция разгласи цялостна карантина в страната като мярка против разпространяването на вируса, съобщи Агенция Франс Прес. 

Мярката влиза в действие от понеделник заран, разгласи в изключително послание към народа гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис. 

" Наредих да се подхващат всички дейности за цялостна възбрана за излишно придвижване в цялата страна. Хората ще излизат единствено при незабавни случаи, за храна или до аптека ", съобщи министър председателят в обръщението си. 

За нарушение на възбраната ще бъде налагана санкция от 150 евро. 

До момента в Гърция са регистрирани 624 инфектирани с ковид, и 15 смъртни случая.

За последното денонощие са умряли 800 души в Италия

Италия наложи още по-строги ограничения за ограничение на болестта. Армията патрулира по улиците, тук-там управляващите стопираха предприятия и не разрешиха всевъзможни спортни и физически действия навън, даже и самостоятелните. Само за последното денонощие страната означи нов драматичен връх - починаха близо 800 души.

В световен мащаб жертвите към този момент са към 13 000, а инфектираните - 300 000. Съседките ни - Северна Македония и Сърбия, вече вкараха и полицейски час.

Общо 17 са новорегистрираните случаи на ковид у нас през днешния ден

Общо 17 са случаите на ковид у нас през днешния ден. Този следобяд са доказани още 2 проби. Това разгласи в ефира на Неделята на NOVA ген. Венцислав Мутафчийски.

Единият от новопотвърдените е от Плевен, другия е в „ Пирогов ” и е в много тежко положение. Става въпрос за 67-годишен мъж.

Според математическия модел, който създават от Оперативния щаб и Българска академия на науките, прогнозата е за повишаване на случаите на инфектирани с COVID-19.

„ В бъдещите дни броя най-вероятно ще се удвоя. Надяваме се с ограниченията да смалим тази гняв на зараза ”, сподели ръководителят на Оперативния щаб.

По думите му в актуалната обстановка не трябва да се прекалява с хоспитализирането на болните, тъй като това ще изтощи системата и няма да може да се помогне на тези, които в действителност са застрашени от съдбовен край.

По-леките случаи се лекуват симптоматично и под карантина.

Испания разгласи 32 % растеж на смъртните случаи и по този начин броят на умрелите доближи 1326 души – вторият максимален в Европа след Италия. 46 милиона души са под цялостна обсада в страната и им е позволено да излизат единствено за храна, по медицински аргументи и да разхождат кучетата си.

„ За страдание, най-лошото следва. Пред нас има сложни дни. Все още би трябвало да получим най-тежкия удар, най-опустошителната вълна, която ще провокира лимита на нашия веществен и честен потенциал. И на силата на нашето общество ”, сподели Педро Санчез.

Почти всички международни водачи и политически фигури приканват жителите си да следват прецизно разпоредбите. Британският министър председател Борис Джонсън прикани всеки да се включи в героичните и общи национални старания за обществено разграничаване, което ще докара до прекъсване на разпространяването на ковид. Министърът на опазването на здравето на Франция, където инфектираните са 12 500, а умрелите 563-ма, подлага на критика тези, които не съблюдават ограниченията и ги назова безотговорни и рискови.

Съседките ни Северна Македония и Сърбия с полицейски час от през днешния ден. В македония от 21ч. до 6ч. сутринта, в Сърбия от 17ч. до 5ч. сутринта. Изключение се прави единствено за чиновниците на полицията пожарната и незабавна помощ.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР