Германският финансов надзор BaFin разследва възможна вътрешна търговия с акции

...
Германският финансов надзор BaFin разследва възможна вътрешна търговия с акции
Коментари Харесай

Германският финансов регулатор разследва възможна вътрешна търговия с акции на CureVac



Германският финансов контрол BaFin проверява допустима вътрешна търговия с акции на производителя на коронавирусна ваксина CureVac, като те поевтиняха внезапно, откакто биотехнологичната компания разгласи, че имунизацията ѝ против Covid-19 се е оказала едва ефикасна (едва 47%), заяви в понеделник вестник Rheinische Post, представен от Ройтерс.

BaFin ще изследва дали чиновници в CureVac или Bayer биха могли да употребяват своите вътрешни знания за резултатите от изследването на създадената ваксина и да продадат " в точния момент " акциите в CureVac, прибавя немското издание.

Акциите на CureVac поевтиняха с повече от 50% в четвъртък (17-и юни) след, изтривайки над 6 милиарда евро от пазарната стойност на биотехнологичната компания.

Говорител на BaFin отхвърли да разяснява обособени случаи, само че съобщи, че финансовият регулатори изследва необикновени придвижвания на цените на акциите, с цел да дефинира дали има подозрения за пазарна корист или операция.

От CureVac обявиха, че не са осведомени с инспекцията, като компанията не е била по отношение на финансовия контролен орган по отношение на течащото произвеждане на BaFin.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР