Германският Бундестаг ратифицира протокола за членство на Северна Македония в

...
Германският Бундестаг ратифицира протокола за членство на Северна Македония в
Коментари Харесай

Бундестагът ратифицира протокола за членство на Северна Македония в НАТО

Германският Бундестаг ратифицира протокола за участие на Северна Македония в НАТО, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

На ратификацията се опълчиха популистката Алтернатива за Германия и Левите.

Петер Бистрон от Алтернатива за Германия поздрави Северна Македония за затварянето на балканския маршрут на мигрантите през 2016 година, само че сподели, че неговата партия ще гласоподава срещу участието й в НАТО поради "големия проблем с корупцията ".

Александър Ной от Левите се опълчи на разширението на НАТО и подлага на критика "прозападното държавно управление " на Северна Македония, че неправилно е интерпретирало референдума за смяна на името.

При изявлението си Ной използваше името Македония, поради което влезе в спречкване с народен представител от Бундестага от гръцки генезис.

Бундестагът поддържа участието на Северна Македония в НАТО, само че в хода на дебатите някои депутати свързаха присъединението й към алианса с датата за започване на договаряния за участие в Европейския съюз.

Депутатът от опозиционната партия Зелени Юрген Тритин сподели, че по този въпрос има различия в самото държавно управление - канцлерът Ангела Меркел е срещу, а външното министерство е за започване на договарянията.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР