Германският автомобилостроител Mercedes-Benz планира да инвестира над 1 милиард евро

...
Германският автомобилостроител Mercedes-Benz планира да инвестира над 1 милиард евро
Коментари Харесай

Mercedes строи завод за електрически ванове в Полша

Германският автомобилостроител Mercedes-Benz възнамерява да влага над 1 милиард евро в цех за електрически лекотоварни коли (ванове) в Полша. Това заяви почитан представител на компанията, представен от Българска телеграфна агенция.

Заводът ще бъде ситуиран в югозападния полски град Явор и ще бъде първият на немската компания, основан напълно за създаване на електрически товарни транспортни средства.

На фона на способността ни да съвместим производството на лекотоварни коли с мотори с вътрешно горене и с електрическо задвижване във всички наши съществуващи фабрики, ние ще построим в Явор първото си дружество за електрически транспортни средства, предопределени за доставката на товари ", съобщи Матиас Гайзен, който оглавява подразделението на Mercedes-Benz за ванове.

Корпорацията към този момент има един цех в град Явор, в който се създават мотори и акумулатори за коли. В него работят над 800 души. Планира се в новото дружество, в което ще се създават електрически лекотоварни коли, да бъдат разкрити 2500 работни места, заяви полското държавно управление.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинMercedes-Benz Мерцедес ванове електрически ванове цех произвеждане ПоследниНай-четениКомпании 64 Mercedes строи цех за електрически ванове в Полша Компании 212 Microsoft купува част от Лондонската фондова борса Финанси 156 Европейска инвестиционна банка отпуска още 50 млн. евро заем на Столична община Бюджет и финанси 616 Влизането в еврозоната ще спести милиони на България Пазар на труда 6130 Търсенето на труд нараства, само че работната мощ е мощно лимитирана Компании 5868 Пощенска банка придобива БНП Париба Лични Финанси Личности 5760 Планинарят, който трансформира спестяванията си в бизнес за милиони Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР