Германските Зелени стартираха устремно кампания, с която да завоюват наесен

...
Германските Зелени стартираха устремно кампания, с която да завоюват наесен
Коментари Харесай

Тежки времена за германските Зелени заради скандали

Германските " Зелени " стартираха устремно акция, с която да завоюват наесен канцлерството в Берлин. Тяхната известност се дължи на обстоятелството, че са считани за олицетворение на ново начало в немската политика. Но поради случай, обвързван с партийни бонуси, и едно слово в отбрана на оръжейните продажби за Украйна всичко може да се провали.

Когато на 19 април 40-годишната Аналена Бербок бе номинирана за кандидатка на природозащитниците за поста на Ангела Меркел, изглеждаше като че ли шансът ще се усмихне партията ѝ.

В съпоставяне с консерваторите, затънали в лидерска война и изхабени от властта, " Зелените ", черпещи мощ от триумфа си в европейските избори през 2019 година и от прекомерно динамичното младежко придвижване в Германия за битка с климатичните промени, създаваха чувство за пресен лъх.

Механизмът обаче блокира и природозащитниците към този момент не излизат постоянно отпред в анкетите пред християндемократите, въпреки и последните да са предвождани от непопулярния Армин Лашет.

В оповестено през днешния ден социологическо изследване на института за проучване на публичното мнение " Кантар " " Зелените " получават 23 на 100 от желанията за гласоподаване (спад с 5 % на месечна база) против 25 % за християндемократите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР