Германските власти разследват защо мъж е забил откраднат камион в

...
Германските власти разследват защо мъж е забил откраднат камион в
Коментари Харесай

8 пострадали при предполагаема терористична атака в Германия с камион

Германските управляващи проверяват за какво мъж е забил откраднат камион в коли в западния град Лимбург. 8 души са получили леки пострадвания, осведоми АП.

Камионът се е забил в 8 автомобила в Лимбург в понеделник следобяд. Полицията разгласи, че седем души са приети в болница, само че по-късно са освободени за домашно лекуване. Шофьорът е арестуван.

Местните управляващи оповестиха в понеделник вечерта, че 17 души са ранени, само че по-късно коригираха данните на 8 потърпевши.

Полицията разясни, че водачът явно е отмъкнал камиона малко преди злополуката, само че не е ясно на този стадий дали злополуката е случай или съзнателно действие.

Телевизия ZDF оповестява, базирайки се на източници от службите, че управляващите имат вяра, че случаят е обвързван с тероризъм. ДПА също осведоми, базирайки се на източници, че камионът е бил ръководен от сириец, който е в Германия от 2015 година, само че към този миг няма индикации да има терористичен претекст, само че не се изключва.

Запитан дали има доказателства това да е терористична офанзива, вътрешният министър Хорст Зеехофер отговори преди среща с европейските си сътрудници в Люксембург, че следствието продължава и " не мога да ви кажа на този стадий по какъв начин ще бъде оценен този акт ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР