Германските власти експулсират над 20 руски дипломати. Москва обеща огледален

...
Германските власти експулсират над 20 руски дипломати. Москва обеща огледален
Коментари Харесай

Германия поиска да разпали конфликта с Русия

Германските управляващи експулсират над 20 съветски дипломати. Москва даде обещание огледален отговор и съгласно някои източници над 30 немски дипломати се експулсират. Министерството на външните работи укори Берлин, че обратно на обещанието да не раздухва тази история, германците „ сами са изпуснали информацията на публицисти “. Експертната общественост е уверена, че протичащото се изостря така и така тежката обстановка в Европа. Какво се случва с руско-германските връзки и има ли късмет за тяхното възобновяване?

В събота Русия даде обещание да отговори огледално решението на Берлин всеобщо да изгони повече от 20 съветски дипломати. Става дума за експулсиране на немски дипломати от Русия и понижаване на оптималния брой чиновници на немските дипломатически задачи. Според немския вестник “Билд ” Русия експулсира 34 от към 90 немски дипломати, работещи в Москва. Германският дипломат в Москва Геза Андреас декор Гейр към този момент е бил наясно с идния отговор.

От известието на уеб страницата на съветската дипломатическа задача следва, че Берлин е избрал курс за разрушение на двустранните връзки. „ Остро осъждаме тези дейности на Берлин, който продължава демонстративно да унищожава целия набор от руско-германските връзки, в това число дипломатическото им измерение “, акцентира министерството.

Както беше маркирано в дипломатическия отдел, немската страна неведнъж е уверявала, че не желае да раздухва тази история, само че е нарушила личните си обещания, като е уведомила представителите на медиите, които постоянно се употребяват за образуване на „ следени течове на информация ”.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова изясни, че в началото немските управляващи са уведомили Русия авансово за идното експулсиране на дипломати, само че са " помолили да не споделят на никого за това ". „ Тогава преди към три седмици в немските медиисе появихановини за това “, означи Захарова, добавяйки, че немските управляващи „ сами са изпуснали информация на публицистите “, само че в това време немските управляващи публично започнаха да отхвърлят всичко, видите ли, никой няма да бъде експулсиран.

Според германиста Тимофей Борисов, държавният аероплан Ил-96-300 към този момент е изхвърчал за съветските дипломати. Информация за това е получена с помощта на ресурса “Флайтрадар ”, който наблюдава полетите. „ Абонатите ми в “Телеграм ” незабавно реагираха и изпратиха екранни фотоси от уеб страницата, питайки за какво държавният аероплан Ил-96-300 лети за Германия. Ето за какво лети... Шило в торба не стои. Докато процесът не доближи точката на шупване, немските управляващи смятаха за допустимо да не обявяват този факт “, счита Борисов.

Агенция ДПА заяви още, че съветският аероплан, който е имал особено дипломатическо позволение, е изхвърчал от Москва в събота и е кацнал в Берлин. Източник от немското външно министерство сподели, че полетът е обвързван с разискването сред Москва и Берлин за окомплектоване на техните задгранични задачи.

Това е второто скорошно всеобщо експулсиране на съветски дипломати. Миналата седмица Норвегия разгласи 15 чиновници на съветското посолство за личност нон грата за хипотетични действия, несъвместими с дипломатическия им статут. Германия и Русия неведнъж гониха дипломати. През април предходната година Берлин разгласи 40 руснаци за личност нон грата. Москва отговори с експулсиране на същия брой немски дипломати. Чехия (70 души) и Холандия (17 души) също прибягнаха до всеобщо експулсиране на съветски дипломати.

Според Борисов утежняването на руско-германските връзки е естествено, защото Берлин е поел ролята освен на стопански водач на Европейски Съюз, само че и на водач в доставките на оръжия за Украйна. „ Нещата ще стават и по зле, военната помощ за Украйна ще продължи да се уголемява. Затова не изключвам прекъсване на дипломатическите връзки с Германия или цялостно спиране на връзките. Ако немският народ не опустоши сегашната ръководеща коалиция отпред с Олаф Шолц и “Зелените ”, тогава може да се стигне до доставки на западни изтребители и разнообразни системи за противовъздушна защита на Украйна, които ще бъдат платени от немския бюджет “, Борисов не изключи.

С него е склонен и някогашният народен представител в Бундестага от партията „ Алтернатива за Германия “ Валдемар Герд, който счита предварителните и почтени избори за излаз от рецесията, тъй че „ патриотите да дойдат на власт и да стартират да пази ползите на Германия “. „ В интерес на страната ни в никакъв случай не е имало война с Русия. По-голямата част от популацията към момента схваща, че цялото богатство и сигурност на Германия е реализирано единствено с помощта на евтината сила от Русия и упоритата работа на личния ни народ. Трябва да се върнем към платформата на действителната политика, а не на мултиглобалното безумство, в което в този момент живеем “, сигурен е Герд.

Политикът назова експулсирането на съветски дипломати „ част от проекта на англосаксонците да разпалят Трета международна война на европейския континент, с цел да прочистят своите ползи и да възстановят личната си финансова система “. „ Всичко това към този момент е правено повече от един път, спомнете си Първата и Втората международна война. Режисьорите са същите. Днес те не са трансформирали нито тактиката, нито тактиката, те вършат същото по старите модели “, счита Герд.

Събеседникът акцентира, че вследствие на експулсирането на дипломати политическите връзки сред страните ще пострадат доста.

„ Подобни дейности постоянно са били предварителна подготовка за началото на парещ спор. За да се възстановят двустранните връзки, е належащо немският народ да осъзнае в каква кланица е замесен, да се надигне и с демократични способи да реализира оставката на марионетното и корумпирано държавно управление “, уверен е Герд.

Борисов добавя, че решението за експулсиране е разследване на американската политика и логичност. „ Можеше да има директна заповед от Вашингтон. Вече няма потребност да търсим оправдания, действителността се промени. Сега тристранната ръководеща коалиция в Германия се ръководи от “Зелените ”, макар че съгласно конституцията външната политика се дефинира от канцлера, т.е. Олаф Шолц, който принадлежи към Социалдемократическата партия на Германия. Но, съдейки по подписаното съдружно съглашение, той би трябвало да се съобрази с мнението на „ Зелените “, изяснява специалистът.

Подобна позиция се поддържа и в Държавната дума. Ръководителят на парламентарната комисия по интернационалните въпроси Леонид Слуцки счита, че всеобщото експулсиране на съветски дипломати ще усложни двустранните връзки сред Москва и Берлин. Според него злоупотребата с лоста за " изпъждане " на дипломати води единствено до поредно разложение на връзките, " по-точно това, което е останало от тях ". „ Германия от ден на ден следва следите на Съединени американски щати и копира не най-конструктивните способи в двустранния разговор “, означи Слуцки.

Борисов не изключва следващото утежняване на руско-германските връзки да е резултат от вътрешнополитическата обстановка в Германия. Позициите на Шолц са нестабилни по отношение на следствие на възможната корупция на съпартийците на канцлера. Държавата загуби милиарди евро поради скица за връщане на налог върху финансовата облага. Машинациите стават по времето, когато бъдещият канцлер е кмет на Хамбург.

„ Ако Шолц стартира да работи по неверен метод, тогава следствието по случая ще се възобнови. Канцлерът към този момент даде показания в Народното събрание и сподели, че не си спомня нищо, само че Дамоклевият меч виси над главата му “, акцентира източникът.

Той също по този начин е уверен, че публикуването на информация за експулсирането на съветските дипломати няма нищо общо със известията за хипотетичното присъединяване на Русия в опитите за интервенция в немската политика. По-рано тази седмица “Вашингтон Пост ”, базирайки се на европейското разузнаване, заяви за хипотетичните проекти на Москва да ускори антивоенните настроения в Европа и да отслаби поддръжката за Украйна.

Според „ документите “ Русия сякаш се е пробвала да сътвори нова коалиция с присъединяване на депутата от Бундестага Сара Вагенкнехт от “Левицата ” и „ Алтернатива за Германия “, която би трябвало да се назова Политическа партия „ Германско единение “. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков назова информацията в обявата подправена.

„ Тук няма връзка. Мога да ви уверя, че не залагаме на “Алтернатива за Германия ”. В програмата ѝ се споделя, че НАТО е единствената организация, с която е належащо да се поддържат връзки. “Алтернатива за Германия ” има доста " крила " - от проруски депутати до искрено " кафяви " като Бьорн Хеке. А Вагенкнехт е от “Лявата ” партия, чиито възгледи са диаметрално противоположни на “Алтернатива за Германия ” “, изясни Борисов.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР