Германските производители ще могат да произведат около 700 000 автомобила

...
Германските производители ще могат да произведат около 700 000 автомобила
Коментари Харесай

С близо 700 000 автомобила по-малко ще произведе Германия през тази година

Германските производители ще могат да произведат към 700 000 автомобила по-малко от плануваното през тази година заради несигурността на веригите за доставки, оповестява браншовото издание Automobilwoche, базирайки се на извънредни документи от доставчика на услуги за данни IHS Markit. Данните съпоставят проектите от началото на годината с настоящите данни за април.

Особено наранена е марката VW, която тази година губи повече от половин милион единици. VW се концентрира върху премиум марките си, които носят по-голям марж.

Производството при Porsche даже се усилва, а в Audi единствено леко понижава. Това е в ущърб на марката VW, която твърди, че е забила повече от 500 000 поръчки.

„ Правим всичко допустимо, с цел да стабилизираме производството в по-нататъшния ход на годината макар съществуващите усложнения при доставките на части, с цел да можем да доставяме колите на клиентите допустимо най-бързо ", съобщи представител на VW пред Automobilwoche. Въпреки това всички прогнози подлежат на спомагателни ограничавания във веригата за доставки заради войната в Украйна и блокиранията поради ковид в Китай.

BMW и Mercedes също са наранени

Но в края на годината Mercedes и BMW също ще са „ изгубили “ 80 000 и 100 000 автомобила. Тъй като сега Mercedes предлага междинна цена от 70 500 евро за своите коли, съгласно списанието това значи загуба на доходи в размер на 5,6 милиарда евро единствено за този авто производител.

Едва в петък Mercedes-Benz разгласи на годишното си общо заседание, че до момента производството съвсем не е било наранено от спиранията във веригите за доставки, породени от войната в Украйна. В съдействие с доставчиците Mercedes се пробва да заобикаля дефицити, като да вземем за пример на кабелни снопове от Украйна, съобщи основният изпълнителен шеф Ола Келениус.

„ В момента нашите фабрики по света работят без ограничавания в по-голямата си част “, разясни той. Веригите за доставка на първични материали също са постоянни сега, добави Келениус. Например производителят на коли е купувал паладий от Русия, само че е съумял да покрие потребностите си съвсем напълно от други източници. Mercedes-Benz към момента се бори с дефицита на чипове, призна мениджърът. Проблемът, породен от пандемията, ще продължи и през идната година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР