Състезатели от рекорден брой държави - общо 37, ще пристигнат

...
Състезатели от рекорден брой държави - общо 37, ще пристигнат
Коментари Харесай

Състезатели от 37 държави идват във Варна за Световната купа по спортна гимнастика | Състезанието ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта

Състезатели от рекорден брой страни - общо 37, ще дойдат във Варна за 8-ата Световна купа по спортна гимнастика.

Емблематичното събитие се организира за пета поредна година в морската столица. Тазгодишното издание стартира на 23 май в Двореца на културата и спорта и ще завърши три дни по-късно на 26 май. За оценки в конкуренцията ще се борят над 130 спортисти . Събитието се провежда от Българска федерация по спортна гимнастика и Община Варна.

Програмата планува на 23 и на 24 май да се проведат квалификациите. Финалите на обособени уреди ще бъдат на 25 и 26 май.

Входът за всички почитатели на събитието в Двореца на културата и спорта е свободен .

По данни на уредниците, в тазгодишното издание на Световната купа по спортна гимнастика, България ще се показа с оптимален брой състезатели както при дамите, по този начин и при мъжете. Любителите на спортната гимнастика ще имат опцията да се насладят на осъществяванията на европейския вицешампон Валентина Георгиева, както и на представянето на други национални състезатели.

Родните ни спортисти ще се борят за призови места в конкуренция с редица изявени и потвърдени гимнастици, измежду които Артур Давтян от Армения - бронзов медалист от олимпийските игри в Токио 2020, международен и европейски първенец на прескок. Участие ще вземат и европейският вицешампион от Римини`24 Олег Верняев (Украйна) , носителят на бронзов орден от шампионата на Европа на земя Кристофър Мезерош (Унгария), неговият съотечественик - европейският първенец за младежи в многобоя Ботонд Молнар (Унгария), както и носителят на бронзово отличие от Римини - Назар Чепруни (Украйна).

Тройната златна медалистка от Световната купа във Варна 2021 - французойката Алин Фрийс (Франция), също се завръща тази година в търсене на нови оценки. Сред останалите мощни състезатели се откроява и Елизабет Сеитз (Германия), която е притежател на бронзов орден от европейския шампионат в Анталия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР