Германските органи за сигурност са помогнали за неутрализирането на руска

...
Германските органи за сигурност са помогнали за неутрализирането на руска
Коментари Харесай

Германия е помогнала на ФБР да неутрализира руска компютърна шпионска мрежа

Германските органи за сигурност са помогнали за неутрализирането на съветска компютърна шпионска мрежа в ръководена от Съединени американски щати интервенция, която разкри частично шпионаж на проектите на Германия за Украйна, заяви вътрешното министерство в Берлин, съобщи ДПА.
Хакерската група APT 28 е конфигурирала злотворен програмен продукт на стотици дребни рутери в офиси и частни домове, действайки под управлението на Руското военно разузнаване ГРУ, разгласи ведомството.
Хакерите са употребявали интернационалната инфраструктура, с цел да нападат немски цели през последните две години, в това число по отношение на политиката на Германия и доставките за Украйна, сподели представителят на вътрешното министерство, като цитира органи на немското вътрешно разузнаване.
" Атаките бяха съсредоточени върху информация за политико-стратегическата ориентировка на Германия по отношение на Русия и поддръжката за доставките на военни артикули за Украйна “, сподели представителят, цитирайки разследващата работа, публично наричана Служба за отбрана на конституцията.
Атакувани са били и цели в други страни от Европейския съюз и НАТО.
" Наясно сме какви принадлежности употребява незаконният режим на (руския президент Владимир) Путин “, сподели министърът на вътрешните работи Нанси Фезер.
" Нашите дейности демонстрират какъв брой сериозна е опасността от съветските хакерски атаки, само че също и по какъв начин се въоръжаваме против тези закани “, посочи Фезер.
Засегнатите устройства към този момент не могат да бъдат употребявани за интервенции по кибершпионаж.
Зловреден програмен продукт, конфигуриран на рутери, е бил употребен като световна платформа за кибершпионаж, съгласно изказване на Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати (ФБР) и информация, дадена през вчерашния ден от министерски представител.
Според ФБР цели на шпионските действия са били държавни управления, военните, организации за сигурност и компании в Съединени американски щати и други страни. " Руските разследващи организации са се обърнали към незаконни банди, с цел да им оказват помощ в този случай “, се споделя още в изказването на Съединени американски щати.
Собствениците на засегнатите устройства " доста евентуално не са били действителната цел на офанзивите ", изясни министерският представител. Хакерите са употребявали устройствата, с цел да прикрият структурата на личната си офанзива.
Хакерската група APT28 е дейна в международен мащаб най-малко от 2004 година и министерството на вътрешните работи я дефинира като един от най-активните и рискови киберактьори в света. Германското вътрешно разузнаване твърди, че групата е част от ГРУ.
Според ФБР хакерите са боравили със злотворен програмен продукт, с цел да нападат рутери, които употребяват обществено известни администраторски пароли по дифолт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР