Германските медии съобщават, че експерти от Федералната разузнавателна служба (BND)

...
Германските медии съобщават, че експерти от Федералната разузнавателна служба (BND)
Коментари Харесай

Германското разузнаване: Путин е готов да обсади Киев, той ще унищожи града

Германските медии оповестяват, че специалисти от Федералната разследваща работа (BND) и Бундесвера всекидневно проучват придвижването на съветските войски и съпротивата на украинските въоръжени сили. Прогнозите на немските секрети служби за възможния по-нататъшен ход на войната не са доста оптимистични, показва ARD.

Според немските кръгове по сигурността Москва има намерение да поеме контрола над Източна Украйна допустимо най-скоро и към момента има проекти да превземе град Киев. Според немското разузнаване най-кървавата фаза на войната занапред следва. Военните на Путин към момента не са употребявали някои от оръжейните системи в своя боеприпас, а някои елементи, подготвени на границата, към момента не са употребявани, съгласно BND.

В момента няма доказателства, че нападателна съветска война би заплашила властта и въздействието на Путин. Напротив: хората към него към момента са лоялни към президента, настояват източници на BND. Спекулациите за здравето на Путин, съгласно средите на сигурността, не оказват помощ и няма съответни доказателства за заболяването.

Има обаче доказателства, че съветският водач се отдръпва през последните месеци, заявявайки, че главно е чел исторически и идеологически трудове и е написал свои лични трактати. Той съвсем спря да се занимава с въпроси на вътрешната и икономическата политика.

Според немските кръгове за сигурност след седмица на война съветските загуби сигурно са доста по-големи от формалните данни за 500 убити и 1600 ранени бойци. Разочарованието в съветската войска е огромно, позволени са логистични неточности, а доставката на храна, бензин и муниции не върви безпрепятствено. Според източници от немската сигурност отчетите за отчаян боен личен състав се смятат за достоверни.

В първата вълна от офанзиви, най-вече неопитни, бяха ситуирани млади бойци, които постоянно служат в армията. Вероятно съзнателно, споделят немските специалисти по сигурността.

Тактиката може да бъде, че тези елементи могат даже да бъдат пожертвани, с цел да се изтощи в началото украинската войска. След това ще бъдат ситуирани нови, по-добре оборудвани и доста по-опитни елементи, да вземем за пример за основаване на обсадни пръстени към градовете, като се чака, съгласно BND, столицата Киев в последна сметка да бъде окупирана. Кога ще стане това не е ясно. Това може да бъде предшествано от продължителна военна блокада на града, с пагубни последствия за популацията и срив в доставките на питейна вода, храна и електричество.

При подобен сюжет съветските военни биха могли да основат филантропичен кулоар, паралелно с апел към цивилните да изоставен града безвредно.

В най-лошия случай московските войски ще видят останалите хора като противников бойци и ще реагират надлежно.

Подобно на първата чеченска война в средата на 90-те години на предишния век, при която столицата Грозни беше значително разрушена, заяви немското разузнаване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР