Германски политик беше атакуван и ранен тежко от четирима нападатели,

...
Германски политик беше атакуван и ранен тежко от четирима нападатели,
Коментари Харесай

Пребиха германски политик по време на агитация

Германски политик беше нападнат и ранен тежко от четирима нападатели , до момента в който лепеше предизборни плакати в град Дрезден в източната част на Германия, заяви полицията, представена от ДПА.

41-годишният Матиас Еке, който е член на левоцентристката Германската социалдемократическа партия (ГСДП), понастоящем е народен представител в Европейския парламент .

След нападението е откаран за лекуване в болница и ще би трябвало да претърпи интервенция. Еке лидер на листата на ГСДП за идните европейски избори в източната немска провинция Саксония.

Полицията съобщи, че нападателите към момента не са открити.

 
Die Schlägertrupps sind wieder da. Erinnerung die 30er Jahre…Was für eine schlimme Nachricht. Gute Besserung für Matthias Ecke
— Bettina Böttinger (@BoettingerB)

Минути по-рано, по данни на органите на реда, група от четири незнайни лица атакували 28-годишен деятел на предизборната акция на Зелените, също до момента в който лепял плакати.

Нападателите го удряли с юмруци и ритали, като са му предизвикали пострадвания, без да се прецизира какви.

Поради сходното изложение на причинителите и близкото разстояние сред местата, на които са осъществени побоите, проверяващите допускат, че те са дело на една и съща група .

Партийната организация на ГСДП в Саксония съобщи, че и други екипи от предизборни деятели, които са лепели плакати, са били подлагани на обиди и опити за заплашване, и добави, че има унищожени пропагандни материали.

Германският вътрешен министър Нанси Фезер, която също е представител на ГСДП, съобщи, че в случай че се потвърди, че нападението е политически стимулирано, то би представлявало " доста съществено посягане против демокрацията ", съобщи Асошиейтед прес.

" Свидетели сме на ново измерение на антидемократичното принуждение ", уточни тя.

ГСДП е и партията на канцлера на Германия Олаф Шолц . В Есен полицията също търси двама обвинени, този път за нахлуване против двама политици от Зелените, осъществено в четвъртък вечер в града.

Случаят е стихотворец от профилираната полицейска Служба за отбраната на страната заради опцията офанзивата да се окаже политически стимулирана.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР