Германски медицински специалист получи вчера доживотна присъда за убийството на

...
Германски медицински специалист получи вчера доживотна присъда за убийството на
Коментари Харесай

В Германия медицински служител бе осъден доживот за убийството на 85 пациенти

Германски медицински експерт получи през вчерашния ден доживотна присъда за убийството на 85 негови пациенти. Това е най-тежкото закононарушение от този жанр в следвоенната история на Германия, оповестиха локални медии, представени от " Ройтерс ".

Нилс Хьогел, който инжектирал болните със смъртоносни медикаменти и по-късно се правел на воин, като се опитвал да ги съживи, към този момент е наказан през 2015 година за две други убийства. Миналата година прокурорите повдигнаха спомагателни обвинявания за десетки други убийства, за които Хьогел е упрекнат.

42-годишният Хьогел, който е направил самопризнания за убийството на пациентите със смъртоносни инжекции, към този момент излежава доживотна присъда за първите две убийства, показва ДПА. Той избирал напосоки жертвите си в лечебни заведения в северните немски градове Олденбург и Делменхорст. Лекарствата, които им инжектирал в интервала 2000-2005 година, предизвиквали сърдечна непълнота и други затруднения.

Според прокуратурата, Хьогел го правел от досада и от предпочитание да се изтъкне пред сътрудниците си, като показва професионализъм при опитите да съживи жертвите си. Полицията подозира, че Хьогел е предизвикал гибелта на близо 200 души, само че някои от случаите не могат да бъдат разследвани, тъй като умрелите са били кремирани, съобщи " Франс прес ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР