Германската застрахователна асоциация (GDV) с ново изследване, в което се

...
Германската застрахователна асоциация (GDV) с ново изследване, в което се
Коментари Харесай

С новите асистиращи системи е по-безопасно, но се внедряват бавно

Германската застрахователна асоциация (GDV) с ново проучване, в което се преглеждат асистиращите системи и автоматизираните функционалности за шофиране, които са предопределени да обезпечат по-малко катастрофи и повече сигурност на пътя.

„ Новите асистиращи системи вършат шофирането по-безопасно, само че те се популяризират постепенно. Изводът е, че заплащанията на обезщетения от застрахователите на моторни транспортни средства ще намалеят единствено с към дванадесет % до 2040 година вследствие на новите системи “, споделя генералният управител на GDV Йорг Асмусен. През референтната 2019 година застрахователите са уредили загуби от към 25 милиарда евро.

За своето изследване застрахователите проучват общо седем системи - система за предизвестие за овакантяване на лентата, помощник за промяна на лентата, помощник за спешно прекъсване, помощник при паркиране и маневриране, автопилот на автомагистрала, автопилот на градски/селски път и помощник за завиване за камиони. От проучването оказва се че е открит единствено нищожен резултат от тяхната работа върху комплексната застраховка “щета на личен автомобил ”.

„ Една от аргументите за това е, че асистиращите системи вършат ремонтите по-скъпи при положение на щета “ - споделя Асмусен - „ Дори в случай че системите се разпространят доста бързо, компенсацията при комплексното обезпечаване ще падне с най-много седем %. Очакваните резултати при застраховката „ Гражданска отговорност “ на МПС са по-големи. Тук компенсацията може да спадне с към 17 % до 2040 година “.

Проучването приписва относително незначителните резултати на системите за подкрепяне на лидера на следните аргументи:

- Системите за подкрепяне нямат въздействие върху доста типове вреди,
Автопилотът на автомагистрала оказва помощ против крадци на коли също толкоз малко, колкото помощното средство за паркиране защищава от падащи камъни или градушка,
Дори и най-хубавият помощник за спешно прекъсване не трансформира физическите закони, регулиращи спирачния път на автомобила.

- На процедура новата технология предотвратява по-малко вреди, в сравнение с доктрина
- Системите за подкрепяне могат да доближат своите граници в региони на строителни обекти или при неподходящи метеорологични условия, пък и водачите не ги употребяват непрестанно. Следователно в действителния пътен трафик се предотвратяват по-малко вреди, в сравнение с би било допустимо при идеални условия.

- Системите се популяризират постепенно, оферират се единствено за нови коли, - Новата технология е налична в съвсем всички транспортни средства доста години след стартирането й на пазара.
- Допълнителната технология оскъпява ремонта, монтирането на спомагателни датчици и нова технология усилва разноските за ремонт при положение на щета. - Асистиращата система прави промяната на предно стъкло с към 25 % по-скъпа.

Междувременно производителите на транспортни средства към този момент са доста напреднали във връзка с технологиите - Федералната работа за авто превоз (KBA) на Германия към този момент даде първото в света типово утвърждение в региона на автоматизираното шофиране за автоматизирана система за поддържане на лентата (ALKS) в S-класа и в EQS от Mercedes-Benz.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР