Германската верига вече има 100 обекта в България. Онлайн най-много

...
Германската верига вече има 100 обекта в България. Онлайн най-много
Коментари Харесай

Приходите на "dm България" са нараснали с 23% до 215 млн. лв.

Германската верига към този момент има 100 обекта в България. Онлайн най-вече се поръчват бебешки храни и пелени, перилни и почистващи препарати, биохрани.
" dm България " регистрира 22.8% растеж на приходите от продажби, които доближават 214.8 млн. лв. за финансовата 2021/2021 година, приключваща за компанията в края на септември. Днес веригата има 100 магазина в страната и 1005 чиновници, заяви на конференция Андрей Петров, ръководител на борда на шефовете.
Инвестициите не престават
" През идната година " dm България " ще открие още най-малко 10 нови магазина. Те ще са в София, Пловдив, Хасково, Карлово и други Планираната инвестиция е над 10 млн. лв.. Част от средствата са за създаване на фотоволтаични съоръжения ", разяснява за " Капитал " Андрей Петров.

В последните 12 месеца най-голямата верига за търговия с дрогерийни артикули в страната откри седем нови магазина - освен в градове, в които към този момент участва, само че и в нови за dm обитаеми места като Троян, Пирдоп, Севлиево и Търговище. Само преди дни компанията отвори своя обект №100, който се намира в " Студентски град " в София.
Реклама
" За последната финансова година сме вложили 8.2 млн. лева (21.8% ръст) в разкриване на нови и възобновяване на съществуващи филиали, в развиване на нашия онлайн магазин, както и за образование на чиновниците ни ", посочи Андрей Петров.
Растящи продажби
Според Андрей Петров аргументите за възходящите продажби са няколко. На първо място е методът на работа на компанията, която предлага голямо многообразие от над 16 000 продукта. Втората причина е ценовата тактика на dm, наречена " Трайно преференциално ", която подсигурява, че най-малко четири месеца след датата, посочена на етикета, цената на продукта няма да се усили.

" През август 2020 ние се отказахме от промоционалните акции. Времето сподели, че " Трайно преференциално " се утвърждава като ценови модел, който поддържа рационалното извършване на покупки, лимитира непотребното харчене на пари и презапасяването и дава сигурност и успокоение във времена на растяща инфлация и изменящи се цени ", заключи Андрей Петров.
Вече и онлайн
През септември " dm България " отвори онлайн магазин, а при започване на ноември стартира работа и мобилното приложение за извършване на покупки с близо 8500 артикули в 86 категории. България бе деветата страна в концерна с онлайн продажби, само че първа в района.
Реклама
" До края на октомври имаме 20 000 регистрирани консуматори на онлайн магазина, а междинният касов бон е четири пъти по-висок от този във физическите магазини. Най-продавани по интернет са бебешки храни и пелени, перилни и почистващи препарати, биохрани ", посочи Цонка Иванова-Терзиева, шеф " Маркетинг и доставяне " на " dm България ".

Дружеството употребява лична логистика за събиране и пакетиране на потребителските поръчки. Тези действия се правят в разпределителния център на компанията в Гара Елин Пелин, от който се обслужват всички магазини на веригата. Компанията предлага опция поръчките да бъдат получени гратис и експресно в определен dm магазин или до посочен адрес с пощальон, когато цената на доставката е 4.99. Тя е безвъзмездна за артикули над 100 лева
Все повече " зелени етикети "
През последната финансова година " dm България " разшири обсега на самодейностите си в поддръжка на устойчивото развиване.

В началото на септември 2021 година веригата прикани своите клиенти да върнат празните си пластмасови опаковки от душ-гел, шампоан, еликсир, лосион, козметични артикули, почистващи и перилни препарати. " В рамките на тази акция, наречена " Ще остана опаковка и в идващия си живот ", бяха събрани близо 8 тона пластмасови опаковки, които ще бъдат превозени в Германия. Там ще бъдат модифицирани в първокласен рециклат и още веднъж ще влязат в приложимост в козметичната промишленост, заключи Евелина Великова, шеф на " dm България " с ресори " Обучение и развиване " и " Продажби ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР