Германската социалдемократическа партия поиска от консерваторите на канцлера Ангела Меркел

...
Германската социалдемократическа партия поиска от консерваторите на канцлера Ангела Меркел
Коментари Харесай

Германските социалисти искат отстъпки от консерваторите на Меркел

Германската социалдемократическа партия изиска от консерваторите на канцлера Ангела Меркел отстъпки в региона на имиграцията и опазването на здравето преди публично да стартират съдружните договаряния, оповестява " Ройтерс ".

Вчера социалдемократите организираха партийна конференция, на която поддържаха пускане на публични договаряния за коалиция с немските консерватори. 56% от делегатите гласоподаваха в интерес на договаряния въз основата на документ, признат от двете съществени партии в Германия по-рано този месец.

Меркел, водачът на социалдемократите Мартин Шулц и ръководителят на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер ще се срещнат през днешния ден, а договарянията ще стартират най-рано във вторник.

" Мисля, че консерваторите схванаха, че Германската социалдемократическа партия би трябвало да бъде уверена ", сподели генералният секретар на социалдемократите Ларс Клингбайл пред ARD.

Той разясни, че партията желае да прибавят промени в съглашението за имиграцията, която лимитира до 1000 на месец броя на хората, които могат да бъдат признати като бежанци в Германия, с цел да се причислят към фамилиите си.

Ларс Клингбайл също се надява на компромис за единната " гражданска осигуровка ", която социалдемократите упорстват да размени частната и социална система на опазване на здравето в Германия. Тази мярка не се поддържа от консерваторите.

Някои се притесняват, че в случай че водачите на лявата партия не успят да получат отстъпки по основни въпроси, множеството от 443 000 членове на социалдемократите могат да отхвърлят финалното съглашение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР