Германската провинция Бавария сключи предварителен договор за закупуване в най-скоро

...
Германската провинция Бавария сключи предварителен договор за закупуване в най-скоро
Коментари Харесай

Бавария сключи предварителен договор за 2,5 милиона дози „Спутник V“

Германската провинция Бавария подписа прелиминарен контракт за закупуване в най-скоро време на 2,5 милиона дози от съветската ваксина против COVID-19 - „ Спутник V “, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Това ще стане, при условиe че европейският здравен регулатор я утвърди за потребление в Европейски Съюз, посочи баварският министър председател Маркус Зьодер. Тогава немската провинция ще получи контрактуваните дози до юни.

Преговорите са били водени с фармацевтична компания в Илертисен. Фирмата Р-Фарм Германия, филиал на съветския колос за произвеждане на лекарства Р-Фарм, има индустриална линия в този баварски град и е в позиция да създава и съветската ваксина, съгласно няколко немски медии.

Миналия месец Зьодер прикани Европейската организация по медикаментите (ЕМА) да форсира процедурата по одобрение на съветската ваксина. Бавария е първата немска провинция, направила такава поръчка.

В Австрия канцлерът Себастиян Курц съобщи, че страната му може да записва съветската ваксина на национално равнище, в случай че процесът на утвърждение от EMA се проточи.

Според него всички процедури в EMA лишават доста дълго време, заради което Европа изостава, да вземем за пример от Англия и Съединени американски щати във връзка с имунизацията.

" Разбира се, има опция да се направи това на национално равнище, в случай че отнеме прекалено много време на европейско. Има страни в Европа, които употребяват няколко ваксини, да вземем за пример Унгария или Сърбия, които също употребяват „ Спутник V “, което е ужасно преимущество, тъй като те могат да имунизират популацията по-бързо. Това избавя животи, работни места “, разгласи Курц в Инстаграм.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР