Германската полиция съобщи, че заложническата криза в търговския център Алтмаркт-Галери

...
Германската полиция съобщи, че заложническата криза в търговския център Алтмаркт-Галери
Коментари Харесай

Полицията в Дрезден освободи двама души, взети за заложници

Германската полиция заяви, че заложническата рецесия в комерсиалния център " Алтмаркт-Галери " в източния немски град Дрезден е завършила, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Ройтерс.

" Двама заложници към този момент са свободни и в сигурност ", съобщи представител на силите на реда.

Същевременно силите на реда ревизират известие за пукотевица на още едно място в града - административната постройка " Амонхоф ", където се обитава " Радио Дрезден ". Говорител на дрезденската полиция сподели, че на мястото има проверяващи и че в постройка няма ранени или убити.

По-рано през днешния ден регионът на " Алтмаркт-Галери " беше отцепен поради сигнал за взети заложници.

Докато се организираше акцията в комерсиалния център, полицейски екип е разкрил мъртвец на жена в жилищна постройка в дрезденския квартал Пролис. Според полицията най-вероятно става въпрос за ликвидиране, което е обвързвано със заложническата рецесия в " Алтмаркт-Галери ".

За главен обвинен за убийството в Пролис беше посочен 40-годишният наследник на жертвата.

 

Похитителят на заложници от Дрезден е мъртъв, оповестиха от полицията. 40-годишният мъж е получил смъртоносни пострадвания, когато заложниците са били налични и освободени, оповестява " Ди Велт ".

Твърди се, че мъжът първо е умъртвил майка си и по-късно е стрелял в офис постройка в Дрезден, преди да вземе заложници. Около обяд полицията съумяла да се свърже с мъжа. 

 

 Първоначално не беше ясно дали мъжът се е наранил самичък или е бил ранен, когато е бил задържан от специфична оперативна група. Полицията на Саксония съобщи в Туитър, че съответните условия на гибелта ще бъдат изяснени при спомагателни следствия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР