Германската полиция разби днес крайнодясна групировка, която планирала серия атентати

...
Германската полиция разби днес крайнодясна групировка, която планирала серия атентати
Коментари Харесай

Обединени патриоти планирали гражданска война в Германия

Германската полиция разруши през днешния ден крайнодясна формация, която възнамерявала серия атентати и отвличането на министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах. Арестувани са 12 души.

Групировката „ Обединени патриоти “ имала личен канал в обществената мрежа „ Телеграм “. Те си сложили за цел да срутен демократичните системи на страната, оповестява прокуратурата.

В обществената мрежа координирали закупуването на огромни количества гърмеж и проектите за похищение на доста хора на висок и позиции, най-много здравния министър.

Лаутербах реагира на новината с изказване, в което споделя, че няма да се остави да го сплашват сходни хора и ще продължи политиката си. Вчера спецчасти на полицията е обискирала над 20 жилища и офиса в провинциите Райнланд-Пфалц, Баден-Вюртемберг, Саксония, Бранеднбург, Бавария, Шлезвих-Холщайн и Тюрингия. Общо 270 чиновници на реда са взели участие в акцията.

Задържани са 12 немски жители на възраст 55, 54, 50, 42 и 41 години. Всички те са уредници и на голям брой митинги против пандемичните ограничения. При обиските са открити оръжия, боеприпаси, златни кюлчета, сребърни монети.

Освен отвличанията, групировката е възнамерявала и удари против електропреносната мрежа, с цел да провокират прекъсване на тока в цялата страна.

„ Според визиите на арестуваните по този начин са щели да провокират срив на цялата държавна система и революция “, споделя още прокуратурата.

Разследването против „ Обединени патриоти “ трае от октомври предходната година.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР