Германската академия за естествени науки Леополдина препоръча стриктно спазване на

...
Германската академия за естествени науки Леополдина препоръча стриктно спазване на
Коментари Харесай

Учени в Германия препоръчват карантината да остане до Великден

Германската академия за естествени науки " Леополдина " предложи прецизно съблюдаване на ограничаващите ограничения в битката с ковид. От академията предлагат и възбраната за излизане на открито и спазването на обществена отдалеченост да бъде удължена най-малко още с месец - до Великден.
" Коронавирусът SARS-CoV-2 и обвързваното с него респираторно заболяване COVID-19 се популяризират по целия свят с огромна динамичност. Това бе мотив Академията да събере учени в интердисциплинарна работна група, която се занимава с актуалната обстановка. Мерките, подхванати от федералното държавно управление за ограничение на актуалната пандемия на ковид, понастоящем са незабавно нужни и подхождат на опасността, подбудена от пандемията. За ограничението й са нужни три съществени ограничения: ограничение на епидемията, отбрана на уязвимото население и целеустремено увеличение на потенциала в публичното опазване на здравето.
Разработването на медикаменти и ваксини би трябвало да бъде приоритет. Националната академия на науките " Леополдина " ще поддържа това в стеснен продан с интернационалната научна общественост.
С оглед пандемията се предлага цялостна национална карантина, която да трае най-малко още три седмици с алтернатива за удължение според от пандемичната конюнктура в страната.
Усилията през идващите няколко седмици и месеци би трябвало да бъдат ориентирани към съблюдаване на ограниченията, само че и върху потенциала за тестване на съмнителни случаи и лица, влизащи в страната извън. По време на националната карантина хората би трябвало да се приготвят за следено и изборно пускане на публичния живот и стопанската система.
След Великден обстановката в страната ще бъде преоценена. Ако се наложи, ще бъдат наложени още по-строги ограничения - възбрана за излизане на открито без значение по какъв мотив. Забрана за вървене на работа, възбрана за навестяване на хранителни магазини, както и цялостна възбрана за разходки ", оповестяват още от Академията, предава БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР