Германо-българската идустриално-търговска камара връчи в четвъртък вечер своите традиционни награди

...
Германо-българската идустриално-търговска камара връчи в четвъртък вечер своите традиционни награди
Коментари Харесай

ВИТТЕ аутомотив България, Елпром Троян, Лидл България и АМК взеха наградите на германската икономика

Германо-българската идустриално-търговска камара връчи в четвъртък вечер своите обичайни награди на немска стопанска система в България за 2017 година. Отличията са за компании, съдействали за развиването на двустранните стопански връзки.

Наградите бяха в четири категории. В първата - "Иновации ", първа премия получи "Елпром Троян " с изпълнителен шеф Младен Мондешки - цех за произвеждане на електромотори с опция за асемблиране на дивайс и интерфейс, както и допълнение с хардуерни и софтуерни решения. Второто място в тази категория взе "Нухелт ", а третото - "Лидл България ".

В категорията "Голямо дружество " първото място завоюва "ВИТТЕ аутомотив България ". Немската компания е водач в производството на затварящи и заключващи механизми и системи за достъп в автомобилната промишленост. "Изключително сме радостни и горди от премията, тя е отражение на близо 10 години изпитание и труд, с цел да потвърдим, че една немска инвестиция може да се случи доста сполучливо в България ", сподели шефът на компанията Христо Христов. Второто място беше за ТЕД - БЕД, а третото - за "Фесто произвеждане ".

AMK Antriebs und Steuerunгstechnik GmbH - един от водещите в света производители на електродвигатели, електрически задвижвания и ръководеща техника, завоюва първо място в категория "Малко и приблизително дружество ".

Статуетката в категория "Корпоративна и обществена отговорност " получи "Лидл България ".

Официални посетители на събитието бяха господин Тим Курт, президент на ГБИТК, Румен Радев, президент на България, Херберт Салбер, дипломат на Германия у нас и проф. Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски ".

Държавният глава Румен Радев и заместител основният шеф на Асоциацията на немските индустриално-търговски камари Ахим Деркс връчиха премията в категория "Голямо дружество " на "Вите Аутомотив България ". Отличията на Германо-българската индустриално-търговска камара за 2017 година бяха присъдени в общо четири категории, в които бяха номинирани 32 компании.

През 2009 година в град Русе е учредена компанията "ВИТТЕ Аутомотив България " като цех за сглобяване и създаване. През октомври 2014 година е открита и високо модернизиранa административна и индустриална постройка, обхващаща 15 000 кв. м, в това число и логистична инфраструктура.

Повече от 700 чиновници създават артикули на "ВИТТЕ ". Сред тях са ключалки за капаци, захващане на облегалки за глава и автоматизиран ограничител ВИТОЛ. Служителите на най-новия цех ВИТТЕ Аутомотив създават всекидневно сред 30 000 и 32 000 броя от тези артикули. Заводът в Русе е също по този начин и значима връзка с пазарите в Югоизточна Европа.

От 1899 година "ВИТТЕ Аутомотив " съставлява новаторски и мощен ноу-хау в механически решения за заключващи системи и с помощта на това тя се трансформира в оперираща компания от световен мащаб. Днес тя е измежду софтуерните водачи в региона на мехатронните системи за заключване, като непрестанно влага в създаването на новаторски систематични решения за ключалки, предни и задни капаци, интериор и седалки. Резултатите от инженерната работа са най-сложните артикули, които съчетават механика, електротехника и електроника. Продуктите могат да бъдат открити във всички добре известни марки коли, като "Фолксваген ", "Даймлер ", "Форд ", "Дженерал мотърс " и други.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР