Германия заяви, че е готова да разположи 4000 военнослужещи в

...
Германия заяви, че е готова да разположи 4000 военнослужещи в
Коментари Харесай

Германия ще разположи 4000 войници в Литва

Германия съобщи, че е подготвена да разположи 4000 военнослужещи в Литва, откакто балтийската страна прикани НАТО да укрепи източния си фланг, заяви Агенция Франс Прес.


" Германия е подготвена да разположи за непрекъснато мощна бригада в Литва ", съобщи министърът на защитата Борис Писториус по време на посещаване във Вилнюс, като сложи изискване за " нужната инфраструктура " и " съгласуемост с проектите на НАТО ".

Според министъра изискването за разполагането ще бъде да се сътвори нужната инфраструктура за пребиваването на Бундесвера там и да се даде опция за осъществяване на подготвителни учения, заяви от своя страна ДПА.

На 13 септември 2022 година литовското министерство на защитата уточни, че Балтийската република и Германия работят по планове за разширение на военната инфраструктура на литовската войска, с цел да одобри бригада на Северноатлантическия алианс, която ще бъде образувана от немското командване. Според министерството Вилнюс и Берлин ще се договорят и за взаимни покупки на оръжие. Принципното решение за разполагане на бригада на НАТО от към 1600 бойци в Литва беше взето на срещата на върха на алианса в Мадрид през юни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР