Германия забравя уроците по история, като насърчава НАТО да започне

...
Германия забравя уроците по история, като насърчава НАТО да започне
Коментари Харесай

Русия: Германия да не забравя историята

Германия не помни уроците по история, като предизвиква НАТО да стартира разговор с Русия от позицията на мощния под претекст за „ съветска опасност “. Това съобщи на брифинг Мария Захарова, шеф на отдела за информация и преса на Министерството на външните работи на Руската федерация, предава организация " Фокус ", цитирайки ТАСС.

Официалният представител на дипломатическата работа обърна внимание на авторската публикация на министъра на защитата на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер, оповестена на 10 януари от немското издание „ Фокус “, в която тя вижда „ огромно струпване на съветско оръжие наоколо до източните граници на НАТО “, което от нейна позиция удостоверява значимостта и актуалността политика на заплашване на Русия.

„ С тази позиция немският министър на защитата се зае да пази демократичните полезности и правата на индивида по целия свят, да предизвиква мирното разрешаване на спорове, както и да предизвиква интернационалните правила и даже правилата на многостранността, т.e. да насажда народна власт “, продължи дипломатът. „ Интересен метод. Нов, само че нов евентуално единствено за последните десетилетия. По-рано някои страни към този момент са практикували сходна процедура – само че тя не сработи ".

„ Неведнъж сме посочвали на Берлин, разчитайки на съответни исторически образци, на контрапродуктивността на всевъзможни опити от негова страна да беседва с някого, изключително с нас, от позиция на мощния ", напомни тя. „ Както знаем, Германия мина през огромна покруса през ХХ век, когато се опита да приказва със света от сходна позиция ". Захарова назова „ глупави “ изказванията на управлението на НАТО за приближаването на Русия до границите на Алианса и че съставлява опасност за страните-членки, до момента в който точно този блок, чиито общи военни разноски в пъти надвишават съветските, обратно на обещанията, дадени през 90-те години на предишния век, организира две талази разширение на изток, създаване на военна инфраструктура и е деен по съветските граници.

„ Честно казано, сигналите, които постоянно идват от висшето политическо управление на Федерална република Германия, съгласно които Руската федерация съставлява опасност за Германия, наподобяват много странни ", заключи представителят на външното министерство. „ Освен това сходни оценки получават доктринален и директивен темперамент, отразени в държавни решения и стратегии в Германия. Бихме желали да се надяваме, че в Берлин по-скоро, в сравнение с по-късно, реализмът ще надделее в тактиката във връзка с нашата страна и от своя страна ще бъдем подготвени за взаимно оправдателен и прям разговор с Германия по най-широк кръг от належащите интернационалните проблеми и двустранни въпроси на основата на взаимното съгласие ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР