Германия увеличава разходите си за отбрана от съображения за сигурност.

...
Германия увеличава разходите си за отбрана от съображения за сигурност.
Коментари Харесай

Германия подгони военен бюджет от 50 млрд. евро

Германия усилва разноските си за защита от съображения за сигурност. Това съобщи канцлерът Ангела Меркел в седмичното си радиоизявление, представена от БНР.

Меркел изясни, че увеличеният бюджет ще разреши пазаруването на повече съвременни средства и изпълняването на нови задания.

По-рано Германия осведоми НАТО, че тазгодишният ѝ бюджет за защита ще доближи 47 милиарда и 320 милиона евро, а през идната година ще нарасне на 49 милиарда и 670 милиона евро.

" Имаше доста години, в които нашата войска не бе финансирана задоволително, нямаше нужните средства. Хубаво е, че в течение на няколко години ние увеличавахме бюджета за нашата сигурност и за нашия Бундесвер. И ние още веднъж ще създадем това през идната година “, сподели тя по случай празника на немските Въоръжени сили, така наречен Отворен ден на Бундесвера.

Меркел добави, че увеличението на разноските за защита играе позитивна роля, " с цел да се обезпечи сигурността на Германия и мира в чужбина “.

През последните 2 години ниските разноски за защита на Берлин доведоха до търкания в връзките със Съединени американски щати, чийто президент Тръмп упрекна Меркел, че не прави задоволително за повишението на военния бюджет на Германия, страната с най-мощна стопанска система в Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР