Германия трябва да помисли да забрани на ученичките да носят

...
Германия трябва да помисли да забрани на ученичките да носят
Коментари Харесай

Германия обмисля да забрани забрадките за ученички

Германия би трябвало да намерения да забрани на ученичките да носят ислямски забрадки. Това съобщи държавният комисар по интеграцията Анете Вилдман-Мауц. Изказването е във връзка измененията в австрийския закон за учебното обучение. Реформите не разрешават възпитаници в начално учебно заведение да покриват главите си по религиозни и идеологически аргументи, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Родители, чиито дъщери непрекъснато вървят на учебно заведение със забрадки, може да бъдат глобявани с до 440 евро.

"Абсурдно е дребни девойки да носят забрадки: множеството мюсюлмани са съгласни с това ", сподели Вилдман-Мауц за таблоида "Билд ".

"Трябва да обмислим и да подходим с всички ограничения, с цел да защитим девойките от контрола на родителите ", на същото мнение е и християндемократката Вилдман-Мауц.

От Християндемократическия съюз желаеха да се организира спор по тематиката, който да визира освен девойки в началното учебно заведение, както е в Австрия, само че средношколките.

Текстът на австрийската законова корекция гласи, че новата политика служи на "социалната интеграция на децата според локалните традиции, като пази конституционните полезности и просветителните цели, както и равенството сред половете ".

Общността на ислямската религия в Австрия - мюсюлманска организация, възнамерява да оспори новия закон във висшия съд с претекст, че е дискриминационен.

Правителствената коалиция във Виена, в която влизат десноцентристката Народна партия и крайнодясната Партия на свободата, даде ясно да се разбере, че нейната нова политика е ориентирана към мюсюлманите, на които се не разрешава да покриват огромна част или цялата си коса. Това не се отнася за по-малки шапчици и облекла, носени от еврейски и сикски момчета.

Турция през днешния ден осъди решението на Австрия като "дискриминационно " и прикани Виена да спре "намесата в свободата на религията ".

Турското външно министерство съобщи, че антиислямски придвижвания и ксенофобия са приели "систематична и институционална форма против мюсюлманите и турската общественост, която живее в Европа, изключително в Австрия ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР