Германия ще увеличи броя на мигрантите, които ще приема всеки

...
Германия ще увеличи броя на мигрантите, които ще приема всеки
Коментари Харесай

Германия ще приема повече мигранти от Италия

Германия ще усили броя на мигрантите, които ще приема всеки месец от Италия, стана ясно след състояли се диалози на интернационалната конференция по миграцията в Рим, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Месечната квота ще се усили от 500 на 750 души, сподели немският заместник-външен министър Михаел Рот. "Германия е страната, приела най-вече бежанци, а в този момент преговаряме с италианците да приемем още повече ", сподели той. ДПА напомня, че от началото на годината в Италия са пристигнали 85 000 мигранти. Германия ще изпрати в допълнение 1 млн. евро в Италия като помощ за оправянето с бежанската рецесия през 2017 година, както и 4 млн. евро на Международната организация по миграцията за нейната активност по въпроса в Мароко и Тунис, сподели Рот.

Той обаче означи, че към този момент единствено Германия дава рамо на Италия в тази сложна обстановка, което към момента не взема решение въпроса. В конференцията в италианската столица участваха представители на Европейски Съюз и Организация на обединените нации, както и министри и други публични представители на редица европейски и африкански страни. Те разискаха способи за секване на притока на мигранти на южните граници на Либия, още преди да са стигнали Средиземно море, съобщи Франс прес. "За да понижим броя на идващите у нас, би трябвало да понижим броя на идващите в Либия. Не бива да действаме единствено в северната й част или в морето, а на южните й граници ", изясни пред публицисти след срещата италианският външен министър Анджелино Алфано.

"Ако контролът по границите на директните страни е сполучлив, то "билетите ", продавани от най-голямата в историята незаконна организация за пътувания, ще изгубят цената си. Ако трафикантите не могат повече да подсигуряват стигането до Европа, организацията им за пътувания ще банкрутира. Това е нашата задача ", добави той. Африканските министри - на Либия, Нигер, Тунис, Египет, Чад, Етиопия, Судан - и европейските - на Германия, Австрия, Испания, Франция, Холандия, Малта, Естония - подписаха през днешния ден обща декларация. Тя приканва за вложения в страните на генезис на мигрантите, поддръжка за граничния надзор на директните страни и по-строга политика на връщане на мигрантите, било то непринудено, или не.

Държавите, подписали декларацията, се ангажираха да оказват помощ на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците и на Международната организация по миграция (МОМ) да усилят наличието си в Африка, където да организират осведомителни акции за заплахите от пътуването към Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР