Германия преустанови временно издаването на разрешителни за руски полети до

...
Германия преустанови временно издаването на разрешителни за руски полети до
Коментари Харесай

Берлин отговори на Москва! Германия временно забранява полетите на руски самолети

Германия прекрати краткотрайно издаването на разрешителни за съветски полети до нейна територия, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Мярката е в отговор на това, че Москва не удължи разрешението за полетите на " Луфтханза ".

Руската авиационна организация не е възобновила в точния момент правата за полети на " Луфтханза " за юни, което значи, че двата немски полета, които трябваше да бъдат изпълнени по-рано през днешния ден, трябваше да бъдат анулирани. В отговор Германия отхвърли да даде позволение на фирмите " Аерофлот " и на ЕС7 да летят от Русия до немска територия. В резултат седем полета на Аерофлот бяха анулирани.

Миналата седмица два полета на " Ер Франс " и на " Остриън еърлайнс " бяха анулирани поради липса позволение за хвърчене към Русия след смяна на маршрута, целяща да се избегне беларуското въздушно пространство.

Основните европейски компании заобикалят това пространство след отклоняването към Минск на полет на " Райънеър " от Атина за Вилнюс и задържането на публицист и съперник на режима на беларуския президент Александър Лукашенко.

После представител на Кремъл разгласи, че анулирането на полетите на " Ер Франс " се е дължало единствено на механически въпроси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР