Германия планира национална кампания, за да ускори ваксинацията срещу коронавирус,

...
Германия планира национална кампания, за да ускори ваксинацията срещу коронавирус,
Коментари Харесай

Спешна имунизация! Германия организира национална ваксинационна седмица

Германия възнамерява национална акция, с цел да форсира имунизацията против ковид, заяви ДПА.

През седмицата сред 13 и 19 септември федералното държавно управление и районните управляващи желаят да дадат на хората опция да се имунизират на колкото се може повече леснодостъпни места. Мотото на акцията е " Тук имунизираме ". Ваксини ще се слагат в спортни клубове, пожарната, аптеки или огромни къщи.

Правителството изясни на уеб страницата си, че концепцията е жителите да бъдат насърчени да се имунизират преди есента. На уеб страницата са посочени обектите, където това може да става, и се дават препоръки по какъв начин да се провеждат имунизационни акции на локално равнище.

Напълно имунизирани в Германия са към 50,2 милиона души или 60,5 % от популацията, съобщи Българска телеграфна агенция. Малко повече от 54 милиона души или 65,1 на 100 от всички поданици са получили най-малко една доза ваксина.

В Германия имунизацията не е наложителна, само че тези, които не са имунизирани, би трябвало да си вършат проби, с цел да посещават множеството събития или да влизат в затворени пространства като магазини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР