Германия отказа да приеме 2 000 мигранти, които се намират

...
Германия отказа да приеме 2 000 мигранти, които се намират
Коментари Харесай

Германия отказа да приеме мигрантите от Беларус

Германия отхвърли да одобри 2 000 мигранти, които се намират във краткотраен лагер на полско-беларуската граница. Германия и Европейският съюз не могат да одобряват предлагането на президента на Беларус Александър Лукашенко, съобщи през днешния ден представителят на немското държавно управление Щефан Зайберт.

По-рано Лукашенко съобщи, че незаконните мигранти в Беларус би трябвало да бъдат признати от Германия. Минск даде да се разбере, че има подготвеност да изпрати 5 000 мигранти в случай че Европейски Съюз одобри 2 000 индивида. Беларуският президент сподели, че Минск приготвя втори автобус с мигранти, откакто предходната седмица извози 400 иракчани.
Мигранти починаха при полицейско гонене в Гърция
Седем мигранти починаха, а други осем бяха ранени, когато колата, която ги е превозвала, е аварирала на автомагистрала " Егнатия " край...

Междувременно беларуските сили за сигурност не престават да извозват мигранти към границата с Полша, заяви „ Дойче веле ”. От полската гранична работа оповестяват, че на 21 ноември група от 150 индивида се е пробвала да се промъкне през огражденията покрай Дубиче-Церкевне, като дейностите им са били следени от беларускте специфични служби.

Лукашенко упрекна Европейски Съюз и управляващите в Германия, че не извършват уговорките си по урегулирането на обстановката с мигрантите. Той съобщи, че европейската страна отхвърля съдействие с Минск и не влиза в контакт. Държавният глава сподели също, че ще помоли канцлера Ангела Меркел да одобри в страната от лагера на границата с Полша. По думите на Лукашенко, Меркел му е дала обещание да разиска този въпрос на ниво Европейски Съюз, само че това не се е случило, напомня БГНЕС.

На 21 ноември министър председателят на Полша Матеуш Моравецки изрази подготвеност Варшава да заплати за връщането по родните места на мигрантите, които са на границата на страната му. Полша разисква този въпрос по дипломатически канали с управлението на Ирак и на други близкоизточни страни, само че беларуските сили за сигурност препятстват този развой, съобщи Моравецки.

Миналата седмица Ангела Меркел беседва два пъти с Александър Лукашенко, макар рецензията към тези нейни дейности както вътре в Германия, по този начин и от страна на страни от Европейски Съюз. Целта на тези диалози е да се облекчи тежката филантропична конюнктура, а не да се легитимира властта на Лукашенко. Европейският съюз даде 700 000 евро филантропична помощ на мигрантите в Беларус и съобщи, че е подготвен да усили сумата, в случай че бъде обезпечен до потърпевшите.
Разбиха незаконна група за трафик на мигранти у нас
Петима са арестувани за присъединяване в проведена незаконна група за подкрепяне на незаконни мигранти в страната. Специализираната прокура...

От май 2021 година се следи засилен мигрантски поток от Близкия Изток към страните от Европейски Съюз. Най-сериозно е ситуацията в Полша, Латвия и Литва. Мигрантите се пробват да стигнат до територията на тези страни през Беларус. Европейските водачи упрекват Лукашенко в хибридна офанзива против Европейския съюз и дефинират дейностите му като възмездие за наложените на Минск наказания.

Лукашенко призна, че беларусите са помогнали на мигрантите да стигнат до Европейски Съюз. „ Казах, че няма да държа принудително мигранти на границата или да ги водя принудително... Няма да ги спирам, тъй като те не идват в моята страна, а във вашата “, акцентира той на 19 ноември в изявление за BBC. Най-трудната обстановка през ноември се разигра на полско-беларуската граница, където стотици мигранти вършат непрекъснато опити да пресекат границата. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР