Германия отбелязва 33 години от обединението си. Основните тържества ще

...
Германия отбелязва 33 години от обединението си. Основните тържества ще
Коментари Харесай

Германия отбелязва 33 години от обединението си

Германия отбелязва 33 години от обединяването си. Основните тържества ще бъдат в Хамбург, а началото им ще бъде сложено с публично тържество през днешния ден в навечерието на утрешния празник, съобщи Българска телеграфна агенция.

Събитието ще се състои пред кметството и към езерото Вътрешен Алстер („ Биненалстер “), а замисълът на уредниците е посредством него пристанищният град да бъде показан като многолик, резистентен и гледащ към бъдещето мегаполис.

„ Искаме да използваме тези мощни страни на нашия град, с цел да открием нови хоризонти “, съобщи кметът Петер Ченчер.

Датата на обединяването 3 октомври е националният празник на Германия. На нея се отбелязва годишнината от присъединението на комунистическата Източна Германия към Федерална република Германия или Западна Германия, с което за пръв път от 1945 година на картата се появява единна немска страна.

Хамбург беше определен за мястото на главните тържества тази година, тъй като градът, който е със статут на обособена федерална провинция, е ротационен ръководител на Бундесрата, горната камара на немския парламент.

На събитията се чака да участват стотици хиляди хора.

Утре в залата на Филхармонията на Елба в града тирада пред към 1300 души ще произнесат ръководителят на немския парламентарен съд Щефан Харбарт, водачите на главните политически партии и министър председателите на 16-те провинции.

В църквата „ Свети Михаил “ ще бъде отслужена икуменическа работа. И двете събития ще бъдат излъчени директно по националната социална телевизия.

Основните органи на ръководство на немската страна – държавното управление, двете камари на Народното събрание и конституционният съд – ще провеждат обществени прояви, с които ще коментират пред обществеността ролята, която извършват. Подобни събития ще провеждат и полицията, аварийно-спасителните служби и армията, които също ще показват активността си пред обществото.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР