Германия одобри изпращането на допълнителна военна помощ в размер на

...
Германия одобри изпращането на допълнителна военна помощ в размер на
Коментари Харесай

Германия дава още 12 милиарда евро за военна помощ за Украйна

Германия утвърди изпращането на спомагателна военна помощ в размер на 12 милиарда евро за Украйна, съобщи Ройтерс.

Бюджетната комисия в немския Бундестаг гласоподава през вчерашния ден за непредвидените в бюджета разноски, поискани от министерствата на защитата и на външните работи.

Допълнителните средства включват 3,2 милиарда евро, които ще бъдат изплатени през 2023 година, както и кредитиране за интервала сред 2024 година и 2032 година в размер на към 8,8 милиарда евро.

„ С тези средства Украйна може непосредствено да закупи въоръжения с поддръжката на немското държавно управление “, сподели в изказване комисията.

По данни на немското външно министерство от началото на съветската инвазия държавното управление на Германия е предоставило помощи на Украйна в размер на повече от 14,2 милиарда евро.

Германският парламент утвърди също по този начин проектите на министерството на защитата да закупи до 28 самоходни гаубици, които да попълнят въоръженията, изпратени незабавно на Украйна от личните му армейски ресурси. Правителството в Берлин достави 14 гаубици на Киев и в началото възнамеряваше да изиска от Народното събрание попълване на федералните ресурси това лято.

Министърът на защитата на Германия Борис Писториус предприе този ход след рецензии, че попълването на немските военни ресурси се прави прекомерно постепенно.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР