Германия не успя да спази срока за преоборудване на старите

...
Германия не успя да спази срока за преоборудване на старите
Коментари Харесай

И тази година Германия не успя да преоборудва старите си дизелови автомобили

Германия не съумя да съблюдава периода за преоборудване на старите дизелови коли. До декември 2019 година на 96 % от 5,3 милиона такива машини са конфигурирали нов програмен продукт за понижаване на нездравословните излъчвания. Това трябваше да се случи до края на предходната година.

Преоборудването на създадени преди дизелови коли с нов програмен продукт в Германия към момента не е изцяло приключено, макар че до началото на декември 96 % от 5,3 милиона такива коли към този момент са получили нов програмен продукт. Това заяви Федералното министерство на превоза в отговор на искане на организацията ДПА.

През 2017 година на среща на представители на немската автомобилна промишленост и членове на държавното управление беше решено да понижат излъчванията на нездравословни субстанции посредством актуализация на софтуера на дизеловите коли. До август 2019 година стана допустимо инсталирането на нов програмен продукт на 4,5 милиона автомобила. Всички разноски се поемат от производителите.

В същото време 2,5 милиона автомобила са били създадени от Volkswagen и преди да се конфигурира новият програмен продукт е належащо да се отстрани незаконният, който разреши да се манипулират данни за излъчванията на нездравословни субстанции и концернът понесе наказания.

От 31 май 2018 година в Германия влязоха в действие първите забрани за коли с дизелови мотори - на такива коли е неразрешено да влизат в избрани градове или в избрани сектори от автомагистрали. През февруари Федералният административен съд в Лайпциг позволи на градовете и общините да постановат подобаващи забрани за понижаване на азотни оксиди във въздуха.

„ Дизелгейт “ стартира през 2015 година, когато американските управляващи схванаха, че Volkswagen съзнателно е манипулирал данните за наличието на нездравословни субстанции в отработените газове на дизеловите мотори /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР