Германия не подкрепя предложението на украинския президент Владимир Зеленски Русия

...
Германия не подкрепя предложението на украинския президент Владимир Зеленски Русия
Коментари Харесай

Германия не подкрепи предложението на Украйна Русия да бъде лишена от право на вето в Съвета за сигурност на ООН

Германия не поддържа предлагането на украинския президент Владимир Зеленски Русия да бъде лишена от право на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това съобщи немският външен министър Аналена Бербок по телевизия ARD.

„ Ние не поддържаме това и аз непрекъснато съм го изяснявала на нашите украински сътрудници в договарянията “, сподели тя.

„ За полемиката в Германия е значимо да кажем, че не поддържаме всичко, което се предлага от украинското държавно управление “, добави Бербок.

В сряда, говорейки на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Зеленски повтори концепцията си, че е належащо краткотрайно да се прекрати присъединяване на страни, които, съгласно украинската страна, правят експанзия в нарушаване на Устава на Организация на обединените нации. Освен това той показа своята визия за промяна на международната организация и предложи да се даде на Общото заседание правото да анулира ветото на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В началото на съвещанието непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че процедурата на работа на Съвета за сигурност се нарушава в името на една делегация, когато речта на Зеленски се слага преди изявленията на водачите на съвета. страни членки, и назова срещата с присъединяване на украинския водач театър.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации включва 15 страни, от които 5 (Русия, Англия, Китай, Съединени американски щати и Франция) са непрекъснати членове, а 10 са непостоянни, избирани за две години. По-рано генералният секретар на международната организация Антонио Гутериш съобщи, че множеството страни от Организация на обединените нации признават нуждата от промяна на Съвета за сигурност. Руският външен министър Сергей Лавров означи, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да бъде уголемен не за сметка на западните страни, а за сметка на представители на Азия, Африка и Латинска Америка.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР