Германия настоява Европейският съюз да одобрява занапред коалиции на желаещи

...
Германия настоява Европейският съюз да одобрява занапред коалиции на желаещи
Коментари Харесай

Германия: ЕС да одобрява в бъдеще "коалиции на желаещи" за изпращане на военни контингенти в кризисни райони



Германия упорства Европейският съюз да утвърждава отсега нататък " обединения на искащи " измежду страните членки да изпращат военни контингенти в спешни региони в спешни интервали по допустимо най-бърз метод.

Това съгласно Берлин е най-оптималният метод Евросъюзът да реагира след събитията в Афганистан предишния месец и да бъде по-независим от Съединените щати в границите на алианса.

" Краят в Афганистан е горчив опит - съществено проваляне. Дали това значи, че Западът е трайно отслабен, ще зависи от по-нататъшните дейности. Дали европейците можем да се по-независими и да действаме независимо, тъй като престижът ни зависи от нашите качества ".

Това съобщи немската министърка на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер в Словения, където заседава през днешния ден с сътрудниците си от Европейския съюз.

Усилията за основаване на общоевропейски сили за бързо реагиране са парализирани към този момент повече от десетилетие, уточни организация Ройтерс, макар основаването през 2007 година на система от бойни групи от 1500 военни, която до момента в никакъв случай не е употребена поради разногласия към финансирането и воля за присъединяване в тях.

Върховният комисар по външната политика и сигурността Жозеп Борел упорства за приемането до октомври или ноември на проект за основаване на сили за бързо реагиране с бройка 5000 души.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР