Германия иска да направи законно за възрастни да купуват и

...
Германия иска да направи законно за възрастни да купуват и
Коментари Харесай

Германия обявява план за легализиране на канабиса за развлекателна употреба

Германия желае да направи законно за възрастни да купуват и имат до 30 грама канабис за развлекателна приложимост и да отглеждат частно до три растения, разгласи министърът на опазването на здравето на страната, като сподели, че плануваният резултат може да сътвори казус за останалата част от Европа континент.

„ Ако този закон бъде признат, това ще бъде най-либералният план за узаконяване на канабиса в Европа, само че и най-регулираният пазар “, сподели Карл Лаутербах на конференция в Берлин в сряда. „ Това може да бъде модел за Европа. “

Основната цел за узаконяване на пазаруването и пушенето на канабис в Германия, сподели политикът от социалдемократите, е да се защитят по-добре младежите, които към този момент употребяват опиата във все по-голям брой, откакто са го получили на черния пазар.

Хора, демонстриращи предишния месец в Берлин, Германия, с афиш, призоваващ трите партии от ръководещата коалиция да изпълнят обещанията си за легализирането на канабиса
Ходът на Германия за узаконяване на канабиса се забавя заради опасения от конфликт със законите на Европейски Съюз

„ Ние не желаеме да разтеглим потреблението на канабис, а да подобрим отбраната на младежите и здравето “, сподели Лаутербах. С към 4 милиона души в Германия, които са пробвали канабис най-малко един път през последните 12 месеца, добави той, сегашният забранителен модел „ не работи “.

Трипартийната коалиция на канцлера Олаф Шолц разгласи желанието си да легализира канабиса за развлекателна приложимост, когато встъпи в служба в края на годината, само че напредъкът по закон беше занимателен от опасения, че сходна стъпка може да опонира на правото на Европейски Съюз и интернационалните контракти.

С вярата да сведе до най-малко риска законът за канабиса да бъде оспорен от европейски съдилища на по-късен стадий, Германия възнамерява да показа проектите си на Европейската комисия тази седмица и да потърси мнение.

Ако комисията даде да се разбере недвусмислено, че немският модел не е съчетаем със законодателството на Европейски Съюз, сподели Лаутербах, държавното управление няма да се опита да пристъпи към узаконяване на канабиса на тази основа. Ако Брюксел даде зелена светлина, сподели той, проектозакон ще бъде показан през първото тримесечие на 2023 година

Очертанията на проектите плануват да стане законно закупуването и притежаването на оптимално количество от 20 g до 30 g канабис за развлекателна приложимост и потреблението му на частни или обществени места. Частното развъждане на до три растения също ще стане законно.

Лаутербах сподели, че легализирането на хранителни артикули с канабис, като дъвки или печени произведения, към момента се преглежда, само че е малко евентуално, както и въвеждането на обща горна граница на наличието на THC, главната психеделична съставна част на канабиса. Горната граница на THC за 18- до 23-годишните обаче се смята за евентуална.

Рекламирането на артикули от канабис ще бъде неразрешено. „ В мощ е обща възбрана за рекламиране на канабис за забавление “, се споделя в общия документ. „ Канабисът за забавление се продава с (неутрална) външна опаковка без рекламен дизайн. “

Продажбата на артикули от канабис евентуално ще се прави в лицензирани заведения като аптеки, макар че асоциацията на немските фармацевти се разгласи срещу легализирането на лекарството, предупреждавайки тази седмица, че може да бъде насила да се конкурира с други търговски снабдители.

Лаутербах сподели, че немският път за узаконяване на канабиса опонира на този на Холандия, която механически към момента криминализира развъждането и продажбата на опиата.

Холандският модел, сподели министърът на опазването на здравето на Германия, е „ съчетал два минуса: демократична приложимост, само че не и следен пазар “. „ Това, което научихме от холандския опит е, че не желаеме да го вършим по този метод “, добави той. „ Искаме да направляваме целия пазар.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР