Германия и Украйна са се споразумели Киев да получи още

...
Германия и Украйна са се споразумели Киев да получи още
Коментари Харесай

Германия дава още системи „Пейтриът“ на Украйна

Германия и Украйна са се споразумели Киев да получи още системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “, заяви във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и украинските организации.

„ Днес пристигна добра новината от Германия – тъкмо, за каквото се бяхме договорили с немския канцлер Олаф Шолц. Ще има спомагателни установки „ Пейтриът “. Големи благодарности, Олаф. Това е належащо за отбраната на нашия народ от съветския гнет “, сподели Зеленски.

По-рано през вчерашния ден Германия разгласи, че е подготвена да изпрати на Украйна още две установки „ Пейтриът “.

„ Това несъмнено ще ни приближи до основаването на пълностоен въздушен щит над Украйна. Това ще е от изгода за хората, за селата, за градовете “, добави Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция.

Наземни системи за Противовъздушна отбрана като създаваните от „ Рейтиън “ системи „ Пейтриът “ са предопределени да смъкват ракети във въздуха.

Но сега те са в лимитирани количества в НАТО, тъй като след края на Студената война доста от съдружниците в алианса взеха решение да съкратят силите си за противовъздушна защита, отбелязва Ройтерс.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР