Германия и Канада все още не обсъждат поддръжката на допълнителни

...
Германия и Канада все още не обсъждат поддръжката на допълнителни
Коментари Харесай

Ще продължи ли Канада да ремонтира турбините на „Северен поток“

Германия и Канада към момента не разискват поддръжката на спомагателни турбини на Siemens за газопровода " Северен поток 1 ". По-рано канадското издание Globe and Mail, базирайки се на източници, написа, че турбината, която Siemens Energy не можа да върне от ремонт по-рано заради глобите на Канада против Руската федерация, към този момент е на път за Европа. Освен това, съгласно обявата, Канада може да обслужи или ремонтира още 5 съветски турбини за газопровода " Северен поток " в границите на 2 години, до момента в който е в действие съглашението за освобождение от антируските наказания.

„ След като получат позволение Siemens ще работят, с цел да доставят турбината допустимо най-бързо. Не мога да кажа нищо за детайлностите по доставката, това е бизнес на Siemens. Вярваме на Siemens. Те схващат политическото и икономическото значение на тази турбина и тя ще бъде навреме доставена и обвързвана “, разясняват специалисти.

За момента приказваме единствено за една турбина. „ Засега приказваме единствено за тази турбина, която съгласно изказванията на съветската страна е нужна за довеждане докрай на техническите работи по „ Северен поток 1 “. Други турбини сега не се разискват в детайли “, прецизират екперти.

По-рано министърът на естествените запаси на Канада Джонатан Уилкинсън съобщи, че Канада, макар глобите, ще върне ремонтираните турбини за " Северен поток " по искане на Германия.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков означи по-рано, че намаляването на доставките на газ от Руската федерация за редица европейски страни се дължи на обстоятелството, че те не се връщат от ремонта на турбините на Siemens, употребявани за доставка на газ за „ Северен поток “, няма нищо съзнателно от съветска страна. Според него, това са следствията от антируските наказания и проблеми, които „ не са свързани с нас “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР