Германия и Франция смятат да посредничат, за да се върнат

...
Германия и Франция смятат да посредничат, за да се върнат
Коментари Харесай

Западът притиска Украйна да спазва договореностите за Донбас


Германия и Франция считат да посредничат, с цел да се върнат съветските военни в Съвместния център за контрола на примирието в Донбас.

Това съобщи немският държавен представител Гьорг Щрайтер след извършения по-рано през днешния ден телефонен диалог сред канцлерката Ангела Меркел и украинския президент Петро Порошенко.

Пак по-рано през днешния ден същият въпрос бе разискван в телефонен диалог и сред американския вицепрезидент Майк Пенс и Порошенко.

Руските военни напуснаха центъра на 19 декември, тъй като не могат да извършват функционалностите си „ поради дейности на украинската страна “, както изясни съветското Министерство на външните работи. Руските военни отговаряли за спазването на примирието, взаимоотношението сред враждуващите страни и наблюдаващите от ОССЕ, както и присъединяване в разрешаването на разногласията по осъществяването на Минските съглашения.

Освен това Меркел и Порошенко разискаха в телефонния диалог и въпроса за замяна на военнопленниците. "Президентът Порошенко акцентира, че ще направи всичко допустимо размяната да стана колкото се може по-бързо.

БГНЕС напомня, че размяната бе уговорена от Контактната група и трябваше да се реализира до Коледа и Нова година. Но в последния миг украинската стана реши да посочи наново дали пленниците желали да се завърнат в провъзгласените Луганска и Донецка национални републики. /ТАСС, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР