Германия и Франция, които играят ролята на посредници в напрежението

...
Германия и Франция, които играят ролята на посредници в напрежението
Коментари Харесай

Германия и Франция призоваха Русия и Украйна към сдържаност

Германия и Франция, които играят ролята на медиатори в напрежението сред Украйна и Русия, приканиха двете страни към въздържаност и за незабавна деескалация, като показаха угриженост от възходящия брой нарушавания на прекратяването на огъня, съобщи Франс прес.

Париж и Берлин потвърдиха нощес " поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ".

Дипломатите на двете страни показват угриженост от възходящия брой нарушавания на прекратяването на огъня, откакто обстановката в Източна Украйна се стабилизира от юли 2020 година, се акцентира в взаимното изказване на двете западноевропейски страни. Те приканват страните в спора да покажат въздържаност и да стартират незабавна деескалация. Те прибавиха, че наблюдават " доста деликатно обстановката, изключително напредването на съветски сили ".

През последните дни американски и украински представители показаха угриженост от идването на хиляди съветски бойци и военна техника на границата с Украйна. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание на Киев поддръжката си против " съветската експанзия ". Москва е считана за покровител на сепаратистите, въпреки че Кремъл отхвърля тези изказвания, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР