Германия и ЕС проучват възможността да обявят иранската Революционна гвардия

...
Германия и ЕС проучват възможността да обявят иранската Революционна гвардия
Коментари Харесай

ЕС обмисля да обяви иранската Революционна гвардия за терористична организация

Германия и Европейски Съюз изследват опцията да разгласят иранската Революционна армия за терористична организация, заяви немският външен министър Аналена Бербок, представена от Ройтерс.

" Миналата седмица дадох ясно да се разбере, че ще задействаме нов пакет наказания и че ще проучим и по какъв начин бихме могли да включим Революционната армия в листата на терористичните организации ", сподели Бербок в изявление за немската социална телевизия АРД.

Изявлението на немския външен министър идва след вчерашното предизвестие на командира на Революционната армия към протестиращите в Иран, че вчерашният съботен ден ще бъде последният на уличните им демонстрации, симптом, че силите за сигурност може да ожесточат още повече репресивните си дейности за потушаване на всеобщите вълнения, отбелязва Ройтерс.

Миналата седмица Германия заяви, че ще затегне режима за влизане на ирански жители на нейна територия даже още повече, в сравнение с планува оповестеният преди този момент санкционен пакет на Европейски Съюз.

Бербок добави, че към този момент не се водят никакви договаряния по въпроса за нуклеарното съглашение сред Техеран и Запада.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР